Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Állatorvos szeretnék lenni!...

Állatorvos szeretnék lenni! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok. 5 éves gimnáziumban járok ,most leszek 11.-es(0. évben csak nyelvet tanultam) Állatorvos szeretnék lenni, de kémiát és biológiát még nem tanultam, biológiát szeretem, kémiát sajnos nem, de azt is kell tanulnom mivel az orvosinál kérik.Mind a két tantárgyból kell emelt szinten érettségiznem? És akkor elég hogy ha csak kémiát, és biológiát tanulok a gimiben, nem baj hogy ha pl: fizikából , földrajzból 2-es leszek (mivel azokat felesleges tanulnom) milyen tantárgyakat tanuljak akkor amik kellenek nekem a későbbiekben, miből kötelező érettségiznem? Mik az alap tantárgyak amiből mindenki érettségizik?

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula..

itt az első válaszoló azt mondta hogy:"Minden év végére legyen 4,5 fölötti átlagod" (akkor minden tantárgyból ugyanúgy készüljek nem elég hogy ha csak azokra hajtok rá amelyek nekem szükségesek.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula..

a második válaszoló szerint fizikából is szükséges leérettségizni lehetőleg emelt szinten. tényleg így van ez?

KÖSZÖNÖM a válaszaitokat. Nyugodtan írjatok le mindent, jó és rossz tapasztalatokat,tanácsokat. interneten olvastam véleményeket hogy csak kétszer lehet megbukni az egyetemen és hogy nagyon nehéz bekerülni is, eléggé megrémítettek ezek a hozzászólások viszont nagyon szeretném ezt a pályát választani.

2011. jún. 12. 11:52
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

a felsőfokúra nyelvvizsgára 50 pontot kaphatok és egy középfokúra pedig 25-öt nekem azt mondták hogy a nyelvvizsgákra max. 50 pontot plusz kaphatok. amit írtál az a +80 pont az honnan van? vagy még a nyelvvizsgán kívül másra is adnak pontot? És azt hogy duplázni mikor szeretnék azt mikor dönthetem el? Érettségi előtt kell vagy után? És ha az állatorvosira megyek és kötelező emeltezni bioszból és kémiából és még ezeket meg is duplázom akkor nem nézik az általános tantárgyakat amikből mindenkinek kell érettségizni? Ha pedig nem duplázok kémiából és biológiából akkor nézik a két év végi jegyeimet, a kötelező tantárgyakból tett érettségi jegyeimet és a két emelt szintű érettségit amit megkövetel az állatorvosi egyetem.

tehát akkor az lényeg hogy minden erőmmel a kémia és a biológia emelt érettségimre készüljek és duplázzak belőlük vagyis hogy csak ennek a kettőnek nézzék az eredményét, és hogy a magyar,matek meg az ilyen kötelező tantárgyakból csak átmenjek az érestégin mivel úgyse veszik figyelembe, de ha rosszul fog sikerülni a két emelt szintű akkor meg lemondhatok az állatorvosiról mivel a duplázásnál csak ezt a két tantárgyat nézik ami kell az orvosira?

Köszönöm hogy szántál rám időt és elolvastad ezt a sok problémámat:D és leírtad ezeket a hasznos információkat. Most már nagyjából képben vagyok. KÖSZÖNÖM

2011. jún. 15. 15:06
 12/15 anonim válasza:
Nos:) Nem szeretnélek rávenni semmi meggondolatlanságra, tanulj mindent amire van időd, de utóbbi kettőre különösen ajánlott ráfeküdni. A felvi.hu-n minden részletesen le van írva, ha valamit még nem értenél ott utánanézhetsz. A pontok számítására van egy "kalkulátor" és ez mindig a neked legkedvezőbbet számítja ki. (Ha a duplázás akkor azt, ha az összes akkor azt)összesnél: 100 pontot lehet szerezni a jegyeiddel, 100-at az érettségi átlagoddal (magyar,matek,töri,nyelv,egy választott), 100-100 pedig a két számított érettségi.(100+100+100+100=400 és a pluszpontok még) Mivel a választott állatorvosi esetén csak biosz és a kémia, azért ajánlott ráfeküdni mert ez bármely esetben is legalább a megszerezhető pontjaid felét adja (pluszpontokat nem számítva) Nem tudom nektek hogy lesz a pluszpontszámítás, nekünk még 80 volt a szerezhető,szerencsére sikerült is összekaparni. A nyelvvizsgákon kívül az emelt érettségi is pluszpont, és az OKTV helyezés is. (állatorvosi esetén csak kémia,biosz játszik! angol elsővel semmit nem érsz pl.
2011. jún. 16. 22:18
 13/15 A kérdező kommentje:

angol elsőn mit értesz középfokot? mert az megvan:d

Köszönöm a válaszodat

2011. jún. 16. 23:19
 14/15 anonim válasza:
Nem,OKTV helyezesre gondoltam;)
2011. jún. 17. 08:09
 15/15 anonim ***** válasza:
Mi lett veled? :)
2016. szept. 12. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!