Biomérnöknek készülök. Gimnáziumban fakultációnak a biológia mellé a kémiát vagy a matekot érdemesebb felvenni?
Figyelt kérdés
Mennyire lesz fontos a jó matektudás a biomérnöki? Úgy hallottam a kémia kell nagyonm de mivel műszaki pálya, gondolom dominál a matek is..2011. jún. 7. 23:13
1/8 anonim válasza:
Hát a BME-n kötelező matek van 3 féléven át, az nagyjából egyforma, persze van ahol ez, van ahol az a hangsúlyosabb. Aztán még jöhet esetleg külön matek, ha olyan a szak. Ezt megkerülni senki nem tudja, szóval én inkább a kémiát ajánlanám.
2/8 anonim válasza:
Én is inkább a kémiát ajánlanám mert a matekot vagy meg tudod tanulni vagy nem. Én egy félévet eltöltöttem biomérnökin, de a középsulis matek tudásom szart sem ért mert teljesen új dolgot tanultunk, amit vagy ért az ember vagy mehet a süllyesztőbe.
3/8 anonim válasza:
minek kell mindig írni, hogy a BME-n ez van meg a BME-n az van... ki a rák kérdezte?
shut up, senki sem kíváncsi rá, hogy BME-s vagy... -.-
amúgy egy BME-s de @%/^@-ra nem számít..
4/8 anonim válasza:
Nem azért írtam, hogy kérkedjek vele, mivel nem is vagyok BME-s, szimplán csak tisztában vagyok az ottani helyzettel. A válasz szempontjából pedig igenis fontos, lehet más egyetemeken más rendszer van, a kérdező nem fog általánosítani.
5/8 anonim válasza:
én ugyan vegyészmérnök voltam és nem biomérnök, de elég hasonló a két képzés, még nekem is inkább a matek jelentette a parát és nem a kémia (pedig kémiából is csak középszintű 88%-al mentem). szóval én szemben az előzőekkel inkább a matekot ajánlanám. bár az is igaz, hogy mérnököknél a matematika 95%-ban analízist jelent, de középsuliba meg teljesen elhanyagolják a függvényeket, úgyhogy pont olyan dolgokat fogsz tanulni, amik az egyetemen lókakit se érnek majd. szóval nehéz ügy ez. baromira nem egymásra épül a két képzési szint matematikája...
6/8 anonim válasza:
utolsó vagyok: hogy alápakoljak a BME-seknek én a PE-n nyomtam szeszprémbe. :-P
7/8 anonim válasza:
Azt mondják, ott hagyománya van a vegyésznek :)
8/8 A kérdező kommentje:
szerintem a kémiát választom, mert ha matekra mennék, nem lenne kémiám..
2011. jún. 11. 12:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!