Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha már 2 félévet lehúztam...

Ha már 2 félévet lehúztam államin akkor van lehetőség hogy egy másod diplomát megkezdve az is államin legyen?

Figyelt kérdés
Régebben olvasgattam egy cikket(csak nem találom)abban volt hogy lehet csak nem emlékszem hogy hányadik félévig(2-3 ??). Köszönöm a segítséget.
2011. jún. 6. 22:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A 3. félévben kellene elkezdened ahhoz, hogy 1-nek számítson a 2 párhuzamos félév.
2011. jún. 6. 23:02
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Hülyeséget ír az első, de nagyot. Minél hamarabb kezded annál jobban jársz. Ha párhuzamosan végzel két szakot, akkor a két félév egynek számít. Viszont ha az egyikből diplomázol utána egyből fizetni kell a másik szakon a féléveket. Tehát ha te fizika szakra jársz, és harmadikban elkezded a kémiát, akkor kémián csak egy évig lehetsz államin. Mivel diplomázni fogsz fizikából. Az meg hogy mikor kezded nem számít, minél hamarabb annál jobb. Nem tudom ki terjeszti ezt a hülyeséget, hogy nem lehet akármikor elkezdeni. Most elsős vagyok,de jelentkeztem egy másik szakra is. De mivel én is hallottam mindenféle hülyeséget, írtam a felvinek és felhívtam az OM-et, hogy akkor most mi van. És mindketten azt mondták, amit fentebb leírtam.
2011. jún. 6. 23:08
 3/12 anonim ***** válasza:
78%
Pedig bizony úgy van, hogy harmadik félévig el kell kezdeni a másik szakot, hogy egynek számítson.
2011. jún. 6. 23:13
 4/12 anonim ***** válasza:
78%

Idézet a felviről:

"Ami viszont a támogatási idő számítását illeti párhuzamos képzés esetén, a felsőoktatásról szóló törvény azon szabályával kell tisztában lennie, amely szerint a támogatási idő számításakor egy félévként kell nyilvántartani, ha a hallgató - az elsőként megkezdett képzésének - legkésőbb 3. félévében létesített további (párhuzamos) hallgatói jogviszonyára tekintettel -"

2011. jún. 6. 23:19
 5/12 anonim ***** válasza:

A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 23:08

Szerintem elsős egyetemista fejjel még kicsit gondolkodj el azon, amit írtál, aztán hülyézz le ;-)

2011. jún. 6. 23:51
 6/12 anonim ***** válasza:

Ajánlom figyelmedbe a felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény 56. §-ának 3. bekezdését.

Téged vertek át nagyon csúnyán.

2011. jún. 6. 23:59
 7/12 anonim ***** válasza:
21%
Te meg felsőbb éves egyetemista fejjel tanulj meg szöveget értelmezni, ugyanis nem azt írtam, hogy te vagy a hülye, hanem a szöveg hülyeség (szóval hibás) amit írtál. :) De mindegy. :) Én látom, hogy mit másoltál, ebben tényleg ez van. Viszont van egy csoporttársam aki most harmadikos az eredeti szakján, és nem is olyan rég majdnem sírt, mert (idézem) "jövőre már fizetnem kell a képzésért mert lediplomáztam és fogalmam sincs hogy fogom összeszedni rá a pénzt".
2011. jún. 7. 00:28
 8/12 anonim ***** válasza:
78%

De te most miről beszélsz? Mert mi annyit írtunk, hogy akkor számít egy félévnek, ha legkésőbb a harmadik félévben elkezdeni a másik szakot. És ez ÍGY VAN!!!!

Utána is el lehet kezdeni, de akkor egy félév duplán számít.

2011. jún. 7. 09:24
 9/12 anonim ***** válasza:
78%

Elsőnek igaza van.

És az utolsó amit írt is igaz. Ha valaki már szerzett egy abszolutóriumot alapképzésen államisként, akkor utána csak költséges lehet.

A megoldás, hogy egy év eltéréssel kezdesz új szakot és az eredeti szakodat, amit korábban kezdtél, elhúzod 8 félévig, addig befejezed a másik szakodat is. Így 8 államilag finanszírozott félév felhasználásával lehet két BSc-s diplomád.

2011. jún. 7. 09:24
 10/12 anonim ***** válasza:
Utolsó: a 78%-os :)
2011. jún. 7. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!