Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvosi vagy gyógyszerészeti...

Orvosi vagy gyógyszerészeti egyetem?

Figyelt kérdés

Az biztos, hogy biológia és kémia a mindenem.

Vélemények?

2011. jún. 3. 18:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Amelyik szimpatikusabb, figyelj. Embereket akarsz gyógyítani? -> orvosi. Ha nem, gyógyszerészeti:)
2011. jún. 3. 18:50
 2/7 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, nagyon szeretnék orvos lenni, már régóta ez az álmom. Először minden áron fogorvos akartam lenni, majd elkezdtem "vacilálni" a fogorvosi és az általános orvosi között. Szüleimmel leültünk, átbeszéltük az előnyöket és hátrányokat, és bizony felhívták a figyelmemet a hatalmas felelősségre. Persze magától értetődő a felelősség, de olyan riasztó, hogy beperelik az orvosokat akik akár börtönbe is kerülhetnek. Természetes, nem akarok én embert ölni, de ha balul sül el valami? Állítólag mindenki tévedhet..de egy orvos nem!
2011. jún. 3. 19:00
 3/7 A kérdező kommentje:
És ha már mindenáron biosz és kémia, szóba jöhet a gyógyszerészeti is. Nehéz egyetem az is, de később azért mégsem olyan felelősségteljes. Vagy igen?
2011. jún. 3. 19:01
 4/7 anonim ***** válasza:
49%

".de egy orvos nem!"

Nem, a fenét nem... Szerinted mindig jól döntenek és a legkisebb hiba feltétlen halállal végződik. Műhiba miatt ültettek le itthon valakit? Ez a szakma is túl van istenítve, mint a szent és sérthetetlen felsőbbrendű, mindenhez értő, mérnökfélistenek.

2011. jún. 3. 19:06
 5/7 anonim ***** válasza:
Az elsőnek írom: amikor elkészít a gyógyszerész egy gyógyszert a betegnek akkor mit csinál ha nem gyógyít?! Jó más a feladata de mégis gyógyító szakma már bocsánat...
2011. jún. 3. 20:40
 6/7 anonim ***** válasza:
Bocs, harmadik, nem akartam a lelkedbe gázolni:) semmi bajom a gyógyszerészekkel, az is egy nagyon becsülendő munka, csak én a konkrét gyógyítómunkát az orvosra értettem.
2011. jún. 3. 21:45
 7/7 anonim válasza:
100%

Sziasztok!

Én gyógyszerész vagyok! A gyógyszerészeti pálya ugyanakkora felelősséggel jár, mint az orvosi. A beteg gyógyszeres ellátásában a gyógyszerész az utolsó láncszem, akinek nemcsak hogy joga van, de kötelessége is a szakmai szempontból nem megfelelőnek ítélt gyógyszer kiadását megtagadni, erről a kezelőorvost értesíteni.

Ha a hibát nem vesszük észre, vagy figyelmen kívül hagyjuk és a páciensnek bármiféle baja lesz, a gyógyszerészt viszik börtönbe, nem az orvost. Legalább ugyanakkora felelősség.

Az alapvető kérdésedre adjak választ: mindkét szakma szép, egyformán nehéz és felelősségteljes.

Azt válaszd, amihez nagyobb kedvet, elhivatottságot érzel, hiszen egy életen át ebben szeretnél dolgozni.

A gyógyszerészethez magasabb szintű kémiai, az orvosihoz biológiai-anatómiai tanulmányok szükségesek.

Remélem segítettem valamennyire, ha kérdésed van csak bátran, és hajrá! :-)

2011. jún. 4. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!