Orvosi vagy gyógyszerészeti egyetem?
Az biztos, hogy biológia és kémia a mindenem.
Vélemények?
".de egy orvos nem!"
Nem, a fenét nem... Szerinted mindig jól döntenek és a legkisebb hiba feltétlen halállal végződik. Műhiba miatt ültettek le itthon valakit? Ez a szakma is túl van istenítve, mint a szent és sérthetetlen felsőbbrendű, mindenhez értő, mérnökfélistenek.
Sziasztok!
Én gyógyszerész vagyok! A gyógyszerészeti pálya ugyanakkora felelősséggel jár, mint az orvosi. A beteg gyógyszeres ellátásában a gyógyszerész az utolsó láncszem, akinek nemcsak hogy joga van, de kötelessége is a szakmai szempontból nem megfelelőnek ítélt gyógyszer kiadását megtagadni, erről a kezelőorvost értesíteni.
Ha a hibát nem vesszük észre, vagy figyelmen kívül hagyjuk és a páciensnek bármiféle baja lesz, a gyógyszerészt viszik börtönbe, nem az orvost. Legalább ugyanakkora felelősség.
Az alapvető kérdésedre adjak választ: mindkét szakma szép, egyformán nehéz és felelősségteljes.
Azt válaszd, amihez nagyobb kedvet, elhivatottságot érzel, hiszen egy életen át ebben szeretnél dolgozni.
A gyógyszerészethez magasabb szintű kémiai, az orvosihoz biológiai-anatómiai tanulmányok szükségesek.
Remélem segítettem valamennyire, ha kérdésed van csak bátran, és hajrá! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!