A vegyészmérnök BSC vagy a gyógyszerészeti egyetem a nehezebb?
Ma már a gyógyszerészeknek is -igaz, hogy "kis", de doktori címet adnak az egyetem sikeres elvégzése után, ebből is látszik, hogy meglehetősen nehéz, komoly szak. Nagyon sokféle tárgyat oktatnak a GyTK-n, rengeteg a kémia, van matek, orvostudományi (anatómiai, élettani) ismeretek is, plusz még a humán jellegű dolgok. Igazából nem tartom rendszerezetteknek - minden van, de valahogy nem áll össze egésszé. A GyTK-n végzettek legnagyobb többségben gyógyszertárakban (nem kutató), gyógyszergyárakban vagy orvosi vállalatoknál (kutató) helyezkedhetnek el.
A mérnökképzésben fő a matek - nagyon sok belőle (főleg a BME-n) a követelmény, teljesíteni kell elég sok matekos tárgyat. Labor kb. ugyan annyi itt is (kicsit több), mint a gytk-n. Van emellett gazdasági, jogi oktatás is a képzésben. Többféle szakirányra van lehetőség orientálódni, amik egymástól nagyon különbözhetnek. Ha gyógyszerkutatással akarsz foglalkozni, sokkal inkább ajánlom a bme-t, itt rettentően jó a képzés és emellett a kapcsolatrendszer, a végzést követően az elhelyezkedési lehetőség.
ha csak az alapján döntöd el, hogy mi lesz belőled (patikus vagy gyógyszerkutató), hogy melyik könnyebb egy hajszálnyival a másiknál, akkor gratulálok!
Ezek alapján amiket leírtam NEKED KELL ELDÖNTENED, melyik SZÁMODRA a nehezebb. Ha jobban megy/érdekel a biológia, a gytk-n jobban boldogulsz. Ha matekból vagy kiváló, mérnökin is van esélyed jónak lenni matekból. Kémia itt is, ott is nagyon sok (és bizony nehéz is).
Remélem tudtam azért segíteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!