Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A vegyészmérnök BSC vagy a...

A vegyészmérnök BSC vagy a gyógyszerészeti egyetem a nehezebb?

Figyelt kérdés
csak azok válaszoljanak akik tényleg ezeken a karokon tanulnak!
2011. máj. 3. 12:31
 1/5 anonim ***** válasza:
én GYTK-ra járok, és nagyon nehéz. Sok féle kémia van:D vegyészmérnökiről sajnos nem tudok nyilatkozni. A gyógyszerészeti után viszont könnyen elhelyezkedsz.:D
2011. máj. 3. 12:34
 2/5 anonim ***** válasza:

Ma már a gyógyszerészeknek is -igaz, hogy "kis", de doktori címet adnak az egyetem sikeres elvégzése után, ebből is látszik, hogy meglehetősen nehéz, komoly szak. Nagyon sokféle tárgyat oktatnak a GyTK-n, rengeteg a kémia, van matek, orvostudományi (anatómiai, élettani) ismeretek is, plusz még a humán jellegű dolgok. Igazából nem tartom rendszerezetteknek - minden van, de valahogy nem áll össze egésszé. A GyTK-n végzettek legnagyobb többségben gyógyszertárakban (nem kutató), gyógyszergyárakban vagy orvosi vállalatoknál (kutató) helyezkedhetnek el.

A mérnökképzésben fő a matek - nagyon sok belőle (főleg a BME-n) a követelmény, teljesíteni kell elég sok matekos tárgyat. Labor kb. ugyan annyi itt is (kicsit több), mint a gytk-n. Van emellett gazdasági, jogi oktatás is a képzésben. Többféle szakirányra van lehetőség orientálódni, amik egymástól nagyon különbözhetnek. Ha gyógyszerkutatással akarsz foglalkozni, sokkal inkább ajánlom a bme-t, itt rettentően jó a képzés és emellett a kapcsolatrendszer, a végzést követően az elhelyezkedési lehetőség.

2011. máj. 3. 12:55
 3/5 anonim ***** válasza:
Ja, és egy vegy.mérnök bsc-s voltam, aki 2. félévben jött át sote gytk-ról bme vbk-ra
2011. máj. 3. 13:08
 4/5 A kérdező kommentje:
akkor most melyik nehezebb?
2011. máj. 3. 17:34
 5/5 anonim ***** válasza:

ha csak az alapján döntöd el, hogy mi lesz belőled (patikus vagy gyógyszerkutató), hogy melyik könnyebb egy hajszálnyival a másiknál, akkor gratulálok!

Ezek alapján amiket leírtam NEKED KELL ELDÖNTENED, melyik SZÁMODRA a nehezebb. Ha jobban megy/érdekel a biológia, a gytk-n jobban boldogulsz. Ha matekból vagy kiváló, mérnökin is van esélyed jónak lenni matekból. Kémia itt is, ott is nagyon sok (és bizony nehéz is).

Remélem tudtam azért segíteni...

2011. máj. 3. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!