Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Lánynak közgáz vagy műszaki?

Lánynak közgáz vagy műszaki?

Figyelt kérdés
BCE / BME
2011. jún. 1. 16:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Amelyik szimpatikusabb! :) Én anno nagyon közgázos akartam lenni (lányként), de a sors úgy hozta, hogy jelenleg műszaki fősulin törtetek előre, és nagyon nagyon nem bánom! Imádom a szakomat, és már nem is értem mi volt ez a dilemma. Közgázt gyanítom első félév után otthagytam volna, szóval mérlegeld, hogy itt milyen tárgyaid lennének, és ott... pontosan mivel is foglalkoznál majd az adott diplomával, képzeld el magad azon a munkahelyen, mennyire érzed komfortosnak magadat abban a helyzetben stb. Ezt senki nem tudja helyetted eldönteni! Azt tudnod kell, hogy egy nőnek a műszaki szakmában van hogy duplán kell bizonyítania, hogy itt a helye, mint egy férfinak, viszont rengeteg elismerést is kap. Egyenjogúság javarészt nincs! :) Jó állóképesség kell hozzá, bírni kell a tempót a srácokkal! :)
2011. jún. 1. 16:54
 2/11 anonim ***** válasza:
Tisztázzuk: mit értesz műszaki alatt?
2011. jún. 1. 17:11
 3/11 A kérdező kommentje:
villamos-, gépész- esetleg mechatronikai mérnök
2011. jún. 1. 17:15
 4/11 anonim ***** válasza:
34%
BME, egyértelműen. Több indok is van, de talán azt mondom amelyikre nem gondolnál magadtól: a BME nem egy hétköznapi egyetem. Olyan gondolkodásmódot fejleszt, amit semelyik másik magyarországi egyetem nem!
2011. jún. 1. 17:20
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezőnek: egyszerű, amelyik jobban érdekel... Ne az alapján menj egy egyetemre, mert az jobban illik egy lányhoz mint a másik...

De ha már itt tartunk egy lányt inkább el tudok képzelni egy közgazdászként mint egy gépészként. De ez csak magánvélemény.

Előző válaszolónak: az biztos hogy egy saját gondolkodásmódot fejleszt! Egy soviniszta, nagyképű látásmódot, mely lenézi az ország összes más intézményét, még olyat is ami nem is műszaki beállítottságú, tehát alapja sincs az összehasonlításnak.

Azt azonban aláírom, hogy messze a legjobb, legszínvonalasabb műszaki képzést nyújtja Magyarországon, ezzel nem vitázom.

2011. jún. 1. 22:19
 6/11 anonim ***** válasza:
22:19: nem lenézésről van szó, hanem arról, hogy a Műegyetem annyira kilóg az összes többi egyetem közül, hogy szinte nem is lehet összehasonlítani. Ezt nehéz elképzelni, de ha teheted, akkor javaslom járj oda egy évet - vagy 5-öt :p - és tapasztald meg. Itt nem magáról a képzési területről van szó elsősorban, hanem a látásmódról amit elsajátítasz az egyetemen.
2011. jún. 1. 22:25
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 22.19-es! Örülök, hogy kimondtad a helyettem, nekem is hasonló gondolatok fogalmazódtak meg a fejemben, ugyanakkor hasonló véleményem van BCE-ről is. A színvonalat egy percig sem vonom kétségbe, viszont a diákok jó részének modorát, viselkedését más intézmény hallgatóival szemben nem kommentálnám.
2011. jún. 2. 00:06
 8/11 anonim ***** válasza:
Rendesen eltértünk a témától. Szerintem ha már általánosítani akarunk, akkor ne iskola alapján tegyük. Vannak egy csomóan, akik hajlamosak nagyképűvé válni, ha felveszik őket egyetemre, mások meg nem. Mi alapján lehet olyat kijelenteni, hogy a BME-sek, Corvinusosok nézik le a legjobban a többeket? Az lehet, hogy aki bejut oda és bent is marad, az büszke a teljesítményére, meg arra, hogy részese lehet az ottani közösségnek.
2011. jún. 2. 03:16
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

tegnap 22:19 vagyok

tegnap 22:25-nek

Ezt már komolyan nem értem, miféle "különleges látásmódról" beszélsz itt... Talán van "BME filozófia" órátok is? Mert amúgy egy tiszta, józan, logikus látásmódon kívül nem tudom mit tudna egy műszaki egyetem nyújtani. Ezek szerint Te nem voltál ilyen, most örülsz hogy ilyen lettél és azt hiszed hogy ez valami különleges dolog amit csak a BME nyújthat, holott ez a normális látásmód. De igazad van, én nem járok a BME-re (és Te sem jártál gondolom más egyetemre huzamosabb ideig), nem is fogok, így számomra örökre elveszik ez a "tudás"...

Na ennyit erről.

Utolsó előttinél is van igazság, nyilván a BCE is ilyen.

Mondjuk én corvinus párti vagyok, de csak azért mert közgázos beállítottságú vagyok. De nem vagyok elfogult.

Utolsó:

Ezzel a lenézéssel kapcsolatban sztem ki lehet jelenteni konkrét iskola-dolgokat. De igazad van, szinte minden egyetemen/főiskolán vannak ilyenek. Én viszont úgy vettem észre, hogy van valami kis hierarchia is a dologban. Pl. a BCE/BME/ELTE-sek közül aki olyan, minden más iskolát le tud nézni, de modjuk egy PTE-s aki szintén lenéz sok más iskolát, egy BCE/ELTE/BME-t azonban nem néz le, max egy kicsi réteg, aki csak irigy, mert esetleg nem vették fel őket oda, csak a PTE-re.

Ugyanígy pl. egy NYME-es ha olyan, akkor lenézheti a többi főiskolát, de a fent említett egyetemeket azért nem.

Ami pedig általános, hogy minden egyes felsőoktatási intézményben sokan vannak azok, akik a szakisokat, kétkezi munkásokat nézik le...

Na csak ennyit akartam erről.

A kérdező pedig remélem el tudja majd dönteni hogy melyik irány ÉRDEKLI jobban.

2011. jún. 2. 11:19
 10/11 anonim ***** válasza:

ha gazdaság: BGF, műszak: BME.

lehet anyázni, de akárhogy nézzük a BGF hiába főiskola, színvonalas az oktatás, állami kézben van ( nem darabolják legalább.. ) és a fejvadászcégek is nagyon szeretik. a BCE is jó legalábbis a hírneve alapján, de "amelyik kutya ugat, az nem harap" én úgy vettem észre,hogy nem áll egyenes arányban a hallgatók tudása az egyetem hírnevével, csak bekerülni nehéz, nem bent maradni. ettől független nem szeretném kritizálni, mert ha ilyen főiskola, egyetemekben gondolkodsz igazából már mindegy melyiket választod, rossz helyen nem leszel.

2011. jún. 4. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!