Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az okj-s képzés mikor lehet...

Az okj-s képzés mikor lehet államilag támogatott (hasznos linket pls ossza meg velem)?

Figyelt kérdés
2011. máj. 30. 11:23
 1/9 anonim ***** válasza:
Az első(24 év alatt) mindig engyenes, de vannak olyan képzések, amiért mindenképp fizetni kell, pl fodrász, műkörmös, dj..
2011. máj. 30. 11:32
 2/9 anonim ***** válasza:

[link]

Csak tudnám, hogy a 24-et honnan szedik egyesek.

2011. máj. 30. 12:07
 3/9 anonim ***** válasza:
én úgy tudom h 21 év akorhatár
2011. máj. 30. 12:10
 4/9 anonim válasza:
Amennyire én tudom, kb egy éve nincsenek igazán államilag támogatott képzések (nem csak OKJ-s). Addig volt Lépj egyet előre, TÁMOP, stb, de azok kifutottak és nincsenek helyette új programok. Esetleg Munkaügyi Központnál lehet még érdeklődni kevés reménnyel (de azok általában munkanélkülieknek szólnak).
2011. jún. 2. 09:47
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha még nem jártál egyetemre/fősulira, akkor jelentkezhetsz felsőfokú szakképzésre térítésmentesen. Ez 2 éves és úgy működik minden, mintha fősulis lennél, de 'csak' okj-s végzettséget ad.
2011. jún. 2. 13:14
 6/9 Telokin válasza:

Akkor segítek egy picit, mert én benne vagyok! 23. életév betöltéséig lehet nappali tagozatra jelentkezni OKJ-s képzésre, ami ingyenes (kiv. a már korábban említett műkörmös, kozmetikus, stb.) (én pénzügyet tanulok, az ingyenes).Csak akkor ingyenes, ha még semmilyen felsőfokú (fősuli, egyetem, másik okj-s) végzettséged sincsen! Általában az esti tagozatosk is államilag támogatottak, bár ez iskolától függ, mert kérni szoktak regisztrációs díjat, "osztálypénzt", tanulást támogató összeget, ez sulinként változik, és az ára is más. Nálunk 10 000 / félév, de láttam olyat, ahol 10 000 / hó.

Itt a sulim linkje, szerintem egy jó suli Budapesten a városban. Nekem nagyon megtetszett.

[link]

2011. jún. 5. 08:40
 7/9 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó.Ha már ilyen kérdést tettek fel nekem is lenne egy kérdésem,hátha tudsz segíteni.Mikor vezették be ezt hogy 23.éves korig ingyenes?Ugyanis én most vagyok 23,és 1 éve ezelőtt 22 évesen jelentkeztem volna OKJ-s szakmára,és elutasítottak mert már betöltöttem a 22.életévemet.A képzés 2 éves lett volna,és nem vettek fel.Akkor ezek szerint az iskola rosszul járt el?Válaszodat köszönöm.
2011. jún. 5. 10:43
 8/9 anonim ***** válasza:

10:43

Nem hiszem el, nem tudtad elolvasni a linket amit küldtem?

[link]

Egyértelműen le van benne írva, hogy meddig mehetsz ingyenesre, kis szövegértés könyörgöm.

2011. jún. 5. 11:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Kösz
2018. szept. 3. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!