Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » OKJ-val kapcsolatban lennének...

OKJ-val kapcsolatban lennének kérdéseim (? )

Figyelt kérdés

Kicsit összezavarodtam.OKJ képzésben szeretnék tovább tanulni a BGF-en, viszont eddig azt hittem hogy amit nekem kell nézni az a felsőfokú szakképzés.

Viszont közbe megtudtam hogy arra februárt 15.-ig lehetett jelentkezni, de olyat is mondtak/hallottam hogy még nyár végén is lehet jelentkezni OKJ-ra.

Valaki leírná tömören hogy akkor hogy is van ez?:)

2011. máj. 21. 23:34
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia. Látom kicsit tényleg összevagy zavarodva az okj képzésekkel kapcsolatba,úgyhogy felvilágosítalak egy kicsit.

Elmondom hogy valójában hogy is működik ez a dolog.

Ennek a dolognak több fajta variációja van felvázolom hogy megértsd:

a.)

Ha most érettségiztél és szeptemberben szeretnél elindulni egy okj-n pl egy szakközépiskolába akkor tényleg úgy kell csinálni hogy augusztusba bemész a suliba és beiratkozol az okj-ra. Ez azért van így mert ugye kell a beiratkozáshoz a érettségi az meg ugyebár május-júniusba szokott lenne tehát ezért lehet így és akkor beiratkozni szakközepes okj-ra,technikumra,fsz-re.2008ban én is így csináltam amikor egy felsőfokú szakképzésre jelentkeztem.

b.)

Ha viszont a felsőfokú szakképzés egy főiskolám/egyetemen van akkor bizony tényleg február 15-ig kellet jelentkezni. Ez azért van mert ott már van felvételi ponthatár és oda már jelentkezni kell.

Én is azt hittem hogy elég csak később jelentkezni ilyen képzésre majdnem pórul jártam.2010ben én is jelentkeztem egy újabb felsőfokú szakképzésre de már egy egyetemre és nekem is tavaly február 15-ig kellet jelentkezni.

Nyugi!Van még lehetőséged jelentkezni arra a főiskolai felsőfokú szakképzésre. Erre van a pótfelvételi.

De ott viszont már csak 1 képzésre lehet jelentkezned. Itt van egy kis leírás hozzá:

[link]

A rossz hír az hogy a pótfelvételin azt írják hogy az már csak költségtérítésesen tudsz csak bejutni.:(

Viszont szte-n szokott lenni államilag finanszírozott pótfelvételi,de szerintem a többi egyetemen is van csak utána kellene nézned.

Pl:

[link]

itt az áll:

„A Szegedi Tudományegyetem valamennyi karán hirdet pótfelvételit mind költségtérítéses, mind államilag finanszírozott képzésre.”

[link]

Ennyit tudtam segíteni.

Szia.

2011. máj. 22. 01:15
 2/2 A kérdező kommentje:

köszi a választ, így már tiszta.

Ment a zöld kéz:)

2011. máj. 22. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!