Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek alkalmas lennék...

Szerintetek alkalmas lennék az orvosira?

Figyelt kérdés

Szóval, most még csak kilencedikes vagyok, és eljátszottam azzal a gondolattal, hogy orvosi. Csak azt nem tudom, hogy bírnám-e. Mindenhol azt olvasom többségében, hogy ha az ember beledöglik, és alvás közben is a könyveket olvassa, meg lehet csinálni. És akkor ami miatt tartok: Pesten egy erős (!!!) gimibe járok. A jegyeim jók, mindenből 4-es vagy 5-ös vagyok. Az agyammal nincs probléma, értem a dolgokat. Kémiából simán, szinte 0 tanulással 5-ös dogákat írok, ha csak érteni kell, ha tanulni is kell rá, nem sok tanulással is "lazán" összeszedem a 4-est. A bioszt is szeretem, igaz, jó tanár mellett 5-ös voltam belőle 8.-ban. (Idén nincs biosz.)

Szóval összességében nem vagyok hülye, csak azt nem tudom, mennyire bírnám a seggelést, mert eddig olyat (törit kivéve - abból 4/5-öd vagyok) nem nagyon csináltam. Szóval, szerintetek? És előre is köszönöm a segítő emberek válaszát. :)

2011. máj. 14. 22:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem jópár volt osztálytársam lett orvos. Viszont azok jutottak be elsőre, akik már gimi alatt is tanultak rendesen és kitünők voltak. Az egyik viszont, aki tanulgatott, csak később jutott be és bukott is.
2011. máj. 14. 22:37
 2/4 anonim ***** válasza:
45%

Nekem gimiben 3,9-es átlagom volt, habár az is igaz, hogy az ország egyik legkeményebb gimijébe jártam. De a bioszt nagyon szerettem. Elsőre felvettek Pécsre, és eddig lekopogom minden akadályt elsőre teljesítettem. Ami a nonstop tanulást illeti, az tökéletesen igaz a VIZSGAIDŐSZAK hét hetében. A szorgalmi időszak, viszont nálunk sem olyan vészes. Heti egy buli azért bele szokott férni. Az más kérdés, hogy én nem vagyok maximalista, vannak emberek, akik órák után hazamennek, és leülnek tanulni, estig tanulnak, aztán másnap újra kezdik a múkuskereket, csak azért, hogy ne négyesük, hanem ötösük legyen. Igaz, hogy az emberekhez rohadtul nem értenek, kommunikálni abszolút nem tudnak, áááá de kutatóorvosnak is kell valakinek lennie.

Szóval lényeg a lényeg, nem olyan vészes a helyzet, mint ahogy azt sokan állítják.

Habár SEGÍTSÉG KÉT HÉT ÉS ANAT SZIGORLAT!!!! :-P

2011. máj. 14. 23:03
 3/4 anonim ***** válasza:
Én is hasonló voltam, mint Te. Könnyen tanultam, könnyen megértettem a reál tárgyakat. De tanulni iszonyatosan lusta voltam. Képtelen voltam leülni és tanulni:D De nekem nagy álmom volt az orvosi, elsőre fel is vettek. És mivel nem akarok kibukni (sőt, eléggé maximalista vagyok, szóval jó jegyeket szeretnék), ezért tanulok. Szerintem az ember tud változtatni a tanulási szokásain, ha akar.
2011. máj. 15. 11:01
 4/4 anonim ***** válasza:
Ilyen elrettento peldaktol szerintem nem erdemes megijedni... Ha van eszed es beosztod az idodet elegendo szabad idod lesz, jo bulik, egyetemista elet, ugyanugy mint masnak. Nem kell kituno legyel.. A lenyeget az egyszeru ember is megerti csak bele kell melyedni. - egy orvosis
2012. szept. 1. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!