Valaki aki gyógyszerész diplomával rendelkezik, az milyen valószínűséggel tud kutatás/fejlesztés vagy hasonló részen elhelyezkedni? Tehát például kezdőként ugye nem csak olyan gyógyszerészi állást lehet kapni, hogy ott állni egy pultnál és kiszolgálni embereket?
Köszi a válaszokat előre is!
2011. máj. 14. 17:09
1/9 anonim válasza:
Én gyógyszerész vagyok. Az utolsó mondatodhoz így az elején: nem a pult mögött állsz hanem a tára mögött, ez nem kocsma. Ráadásul nem csak a gyógyszerkiadás van, hanem Te készítesz igen sok gyógyszert is (kenőcsök, oldatok, emulziók, szuszpenziók...). Amúgy a kérdésedre: sok helyen el tudsz helyezkedni, gyógyszergyárakban is. Tőlünk sokan pl. a TEVA-ba mentek, igen jó fizetésért. A másik lehetőség az hogy az egyetemen maradsz, ez a tudományos pálya, ennek is megvannak a maga előnyei.
-dr. K. Zsolt-
2011. máj. 14. 20:20
2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Tényleg elég rosszul fogalmaztam, nem akartam degradálnia gyógyszerészetben dolgozó gyógyszerészeket, sőt, az egyik legnehezebb szakma, és ahogy látom eléggé alul van értékelve így Magyarországon, ahogy az egészségügy általában. H nem kell közvetlenül érintkezni az emberekkel, meg lehet gyógyszereket készítgetni az már sokkal jobban tetszik nekem. Ha nem probléma, lenne még egy kérdésem: A gyógyszerész szak elvégzéséhez mennyire kell jól magolni? Tehát ha mindent beleadok és rendesen tanulok, de viszont nem túl jó a memóriám, és nem tudok sok bonyolult nevet megjegyezni, azért van esélyem, vagy nézzek inkább műszaki szakma után?
2011. máj. 14. 21:06
3/9 anonim válasza:
Magolás az a képletek tanulásánál jön elő. Ott viszont elég keményen. Nekünk sok olyan ZH volt ahol elég bonyolult, nehezen megjegyezhető képleteket kellett megtanulni és persze pontosan felrajzolni. De ezt leszámítva azért a kémia és a biológia elég logikus, szóval ki lehet bírni. De ha inkább a műszaki irány érdekel, akkor menj oda, bár arról nem tudok nyilatkozni.
2011. máj. 14. 21:57
4/9 A kérdező kommentje:
Érdekelni nemigazán érdekel, csak az még a másik alternatíva, mert azzal nagyon könnyen lehet munkát találni. Viszont a biológia és az orvostudomány nagyon érdekel, kémiára meg még nincs elég rálátásom, de a magolás részen kívül az is érdekel. Tehát akkor azért nem sokkal elvégezhetetlenebb, mint mondjuk egy mérnök informatikus vagy egy biomérnöki szak? Mert ha így van, akkor sokkal szívesebben mennék Semmelweis-re, mint BME-re tanulni
2011. máj. 14. 22:05
5/9 anonim válasza:
Én persze elfogult vagyok, de tudom ajánlani a gyógyszerészetit. Még akár az emberekkel való foglalkozást is megszeretnéd, de ha mégsem akkor ott van a kutatás-fejlesztés, a gyógyszergyárak. És nagyon érdekes szakma, széles rálátásod lesz a kémiára, orvostudományra, biológiára.
2011. máj. 15. 01:03
6/9 A kérdező kommentje:
Hát igen, tényleg nagyon érdekes szakma, még mindig egyedül a kémiától félek, de ha most ráfekszem és rendesen csinálom csak nem lehet baj. Most eléggé megkaptam a kedvet hozzá, meg az is tetszik hogy a gyógyszerészek is orvosi diplomával rendelkeznek, ha jól tudom :) Köszi a segítséget!
2011. máj. 15. 02:26
7/9 A kérdező kommentje:
mármint úgyértem az orvosi diplomát, hogy doktori cím, vagy hogy hívják azt :D
2011. máj. 15. 02:29
8/9 anonim válasza:
Így van a dr. jár a neved elé ha elvégzed. Ez is egy hosszú harc vége volt a szakmában, vagy 70 éve akarták ezt a gyógyszerészek. Nos, akkor ha kedved van hozzá a kémiát hozd fel egy jó erős szintre és hajrá! Sok sikert !
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!