Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gyógyszerész vagy stewardess?

Gyógyszerész vagy stewardess?

Figyelt kérdés
tudom, teljesen más irányzat mind a kettő. Először gyógyszerészeti egyetemre akartam menni, viszont a kémiával kicsit meggyűlt a bajom. Most nagyon érdeklődöm, a stewardessekről. Nagyon tetszik, és szeretek utazgatni. (Tudom, hogy nem csak ebből áll) Szüleimnek említettem, de nem igazán támogatják mindezt. :( 17éves vagyok, és hát már elkellene döntenem, hogy a kémia legyen a központban vagy az idegennyelvek. Ti hogy döntenétek ilyen esetben? Édesapám mindenáron azt mondja, végezzem el amit legelőre akartam és ne váltogassak.
2011. máj. 28. 13:12
 1/6 A kérdező kommentje:
hallottam azt is hogy egy kezdő gyógyszerész 200.000 ft-ot keres. Egy kezdő stewardess 300.000et.
2011. máj. 28. 13:16
 2/6 anonim ***** válasza:
66%

A gyógyszerész nagyon jól keres, mindenhol a világon szükség van a jó szakemberre, és életed végéig biztos megélhetést nyújt.

Ezzel szemben a stewardess kiöregszik, és ott áll szakma, végzettség nélkül. Ráadásul csak eleinte tűnik szépnek és jónak, hogy állandóan utazni kell, baromira fárasztó és ha olyan beosztást fogsz ki, akkor egy darab házat sem látsz az adott városból, mert a gépen fogod tölteni az egész életedet rohadt nehéz büfékocsit tologatva és hisztis utasokat kiszolgálva. Normális párkapcsolatra, később családra nagyon kicsi esély van ilyen szakmával (kivéve ha mondjuk a párod is reptéri dolgozó, talán toleránsabb lenne).

És közel sem keres olyan jól, mint egy gyógyszerész, sőt.

Ha nem megy a kémia, akkor nagyon nehéz lesz a gyógyszerészeti, de ha egy kicsi affinitásod is van hozzá, akkor nem kérdés, hogy mit válassz.

2011. máj. 28. 13:23
 3/6 anonim ***** válasza:
24%

Hát nekem pl 3 faktom volt, simán teljesíthető (ebből kettő nyelv volt)

Felveszed az angolt, a kémiát, aztán ha nem vesznek fel egyetemre, még mindig mehetsz stewardessnek. És azért ha belegondolsz lehet, hogy jól keresnek a légikisasszonyok, de hányszor láttál 50éveseket? Patikában inkább. Szóval az se mindegy.

Egyedül mennyire vagy el? Mert kapcsolatot, barátságokat fenntartani sem biztos, hogy sikerül, ha sose vagy itthon.

Nem egy álomszakma, annak ellenére, hogy elsőre annak tűnik. Én eltettem B tervnek, hogyha nem jönne más össze, arra tökéletes, viszont pár évnél tovább nem szokták bírni. (ismerős éveki dolgozott a malévnak)

Tesóm barátnője meg gyógyszerész, arra kell felkészülni, hogy piszok nehéz szak, és lenéznek az orvosok, stb, de azért jól lehet vele keresni (na meg nem a pénz a legfontosabb, mert egyik semm inimálbér azért).

De te tudod. Viszont az érettségi meg a faktok semmit nem számítanak, még változtathatod is, ha nem jó, meg nyelvet sulin kívül is lehet tanulni. :D

2011. máj. 28. 13:23
 4/6 anonim ***** válasza:
66%

Első vagyok, még annyit kiegészítésként hogy a stewardessnek még azt is megszabják hogy milyen színűre festheti a körmét, folyton készenlétben kell lenni még a szabadnapodon is, mert ha be kell ugrani akkor be kell ugrani. Én is reptéri dolgozó vagyok, de földi személyzet (check-in), ez sem egy álommeló, de a stewardessnél ezerszer jobb. A párom steward, és mondanom sem kell, nagyon utálom, hogy egy kis bőrönd mindig ott van az ajtóban készenlétben, és ha éjszaka hívják, hogy repülnie kell, akkor már megy is.

És ne hidd, hogy ezért túlfizetik.

2011. máj. 28. 13:28
 5/6 anonim ***** válasza:
33%
Gyógyszerészetivel szerintem is többre mész. Csak azért ne add fel, mert volt/van egy megingásod. Meg ez a stewardess... hát, nem tudom, én semmi tiszteletre méltót nem látok ebben a szakmában, inkább legyél olyan, aki az eszével keresi meg a pénzét, ha van hozzá tehetséged, és ne a mosolyoddal.
2011. máj. 28. 13:28
 6/6 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm.
2011. máj. 28. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!