Egyetem vagy más OKJ-és vagy felsőfokú szakképzés?
Így harmincas éveimbe harapva megosztom veled a kéretlen tanácsaim.
18 évesen én pont így voltam a dologgal mint te, gondoltam elvégzek egy OKJ-s képzést, de azért felvételiztem egy főiskolára - fel is vettek, halasztottam egy évet az OKJ miatt. Azt a szakmát azóta se használtam, de elmentem a főiskolára amit nem szerettem - végül pár év szenvedés után otthagytam. Kis ténfergés és egy újabb egyetem után most végre megvan amit csinálni szeretek.
Amit másképp csináltam volna 18 évesen: nem megyek el tanulni sehova, hanem egy-két évet dolgozok. Bármilyen szakmában. Esetleg az OKJ vizsga után, de igazából a munkán van a hangsúly. Azalatt kitalálhattam volna, hogy mit szeretek csinálni, lett volna rálátásom a munkaerőpiacra, amire amúgy 18 évesen nem volt. Egy-két év nem a világ, tanulni utána is lehet, csak akkor már meglesznek a céljaid.
Nos, ebből persze azt fogadsz meg amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!