Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetem vagy más OKJ-és vagy...

Egyetem vagy más OKJ-és vagy felsőfokú szakképzés?

Figyelt kérdés
18 éves fiú vagyok és éppen a továbbtanulás kezdetekor bizonytalanodtam el. Már amikor megjelöltem az egyetemet(építőmérnöki amit annyira nemis kedvelek) akkor sem voltam abban biztos ,hogy sokat akarok majd tanulni később. Most viszont az utóbbi időben elég sokat tanultam és már most szinte beleuntam. Félek ,hogyha felvesznek akkor napról napra száraz elméletet kell majd tanulnom. Szóval ebből kifolyólag gondoltam arra ,hogy esetleg olyan dolgot tanuljak ami érdekelne is. Például egy általános rendszergazda okj-és vagy felsőfokú képzést... Ettől viszont azért parázok mert sok rosszat hallottam elhelyezkedést illetően. Nemt tudtok valami olyan helyet ahol még az elhelyezkedésben is segítenek a tanfolyam végén ? És mit gondoltok az egészről melyik éri meg jobban ? A tartalmas válaszokat előre is köszönöm :)
2011. máj. 10. 10:45
 1/1 anonim ***** válasza:

Így harmincas éveimbe harapva megosztom veled a kéretlen tanácsaim.

18 évesen én pont így voltam a dologgal mint te, gondoltam elvégzek egy OKJ-s képzést, de azért felvételiztem egy főiskolára - fel is vettek, halasztottam egy évet az OKJ miatt. Azt a szakmát azóta se használtam, de elmentem a főiskolára amit nem szerettem - végül pár év szenvedés után otthagytam. Kis ténfergés és egy újabb egyetem után most végre megvan amit csinálni szeretek.

Amit másképp csináltam volna 18 évesen: nem megyek el tanulni sehova, hanem egy-két évet dolgozok. Bármilyen szakmában. Esetleg az OKJ vizsga után, de igazából a munkán van a hangsúly. Azalatt kitalálhattam volna, hogy mit szeretek csinálni, lett volna rálátásom a munkaerőpiacra, amire amúgy 18 évesen nem volt. Egy-két év nem a világ, tanulni utána is lehet, csak akkor már meglesznek a céljaid.

Nos, ebből persze azt fogadsz meg amit akarsz.

2011. máj. 10. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!