Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi kell ahhoz, hogy én középis...

Mi kell ahhoz, hogy én középiskola után főiskolára/egyetemre mehessek?

Figyelt kérdés

Hallatom ezt-azt arról, hogy most eléggé elkezdték átformálni,meg nehezíteni a felsőoktatáshoz való bejutást.

Egész pontosan akkor most mi kell ahhoz, hogy engem felvegyenek egy főiskolára vagy egy egyetemre?

2011. máj. 5. 14:41
 1/4 anonim ***** válasza:

Megfelelően jó eredményeket kell elérned és a megfelelő szinten a megfelelő tantárgyakból jó eredménnyel kell érettségizned.

Ennyi.

2011. máj. 5. 14:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Felsorolom a lehetőségeket:

Kiváló évvégi bizonyítványok+jó érettségi.

Jó bizonyítványok+kiváló érettségi.

Duplázásos módszerrel két tantárgy kiválóan teljesítése.

Két emelt szint=80 pont.

Egy emelt+egy nyelvvizsga=68 pont

Egy emelt+két nyelvvizsga=80 pont.

2011. máj. 8. 23:54
 3/4 A kérdező kommentje:

"Egy emelt+egy nyelvvizsga=68 pont "

Mi van akkor ha én úgy csinálom, hogy angolból emelt és angolból is rakom le a nyelvvizsgát? Bár gondolom ezt így biztos nem lehet. :(

2011. máj. 10. 17:47
 4/4 Cho-CoLatte válasza:

nyelvvizsga biztosan kell, kell hogy jól sikerüljenek az érettségi eredményeid és valószínű hogy emelt szinten is kell legalább egy tárgyból érettségizned.

meg a 11. 12. évvégi eredményeknek is jónak kell lenni

[link]

2011. máj. 30. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!