Minek érdemes tanulni (ezredik ilyen kérdés, tudom) avagy turizmus-vendéglátás?
Nagyon fontos lenne, hogy kielégítő választ kaphassak a kérdésemre.
Teljes kétségbeesés közepette gondolkozom, hogy később miből fogok/tudok megélni (jövőre érettségizek).
Nagyon össze vagyok zavarodva, hisz minden túltelített.
Most leszögezném, nem vagyok sznob, de nem szeretnék olyan munkát, mint pl a fodrász, kozmetikus, ápolónő stb. Nem arról van szó, hogy szégyellnék ilyen munkát, csak egy erős gimnáziumba járok, jó tanuló vagyok és szerintem így nem olyan nagy kívánság, hogy többre vágyom mint aki a szakmunkást végezte el.
Ismerőseimtől hallottam, akik kint élnek külföldön, hogy sokkal könnyebb és jobb ott élni.
Én is külföldre vágyom, ezért gondolkozom a turizmus-vendéglátás szakon, hiszen azzal könnyebb lenne kimenni,de félek, hogy pincérnő lennék (diplomával ugye..). Hiszen akárhogy is, Európai Unió, egyenlőség stb, én lennék ott aki keletről jött (többen is meséltek már erről a problémáról).
Úgyhogy nem tudom mit kellene megpróbálnom..:/
(Megjegyzés: reál tantárgyak mellőzve :D, humán beállítottságú vagyok inkább de a kedvenceim a nyelvek:))
Köszi a válaszokért, és azért is, hogy végigolvastad. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!