Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Iskolaváltás? (bővebben lent)

Iskolaváltás? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Jelenleg 10.-es vagyok egy vidéki közgazdasági szakközépiskolában. Amikor bekerültem az új osztályomba, már akkor menekülni akartam egy értelmesebb helyre. Ekkor tudtam meg az érettségi átlageredményeit a sulinak és teljesen lehangolt. Itt ugyanis nem a tanulás menő, hanem a 15 kg vakolat a képeden, a derékig érő póthaj, az égig érő szemöldök és az, hogy minél feltűnőbb cuccokban járj. Ja és iszonyú zaj van minden órán - ez az én osztályom! Egyike vagyok annak a kevés embernek, akit lenéznek, mert tanulok, versenyeken veszek részt. Persze ha kell nekik valami egyből rohannak hozzám.. Nem tanulnak, és így fél évkor megbukott a fél osztály. Év vége felé persze rögtön szereznek egy jó jegyet, és máris megmenekülnek a bukástól. Mégis csak pofátlanságnak tartom ezt a fajta hozzáállást... 4,8 átlaggal kerültem be ebbe a suliba (központi felvételi nem volt - amit azóta is bánok, hogy nem írtam meg! -, tehát jogos, hogy nem várhatok el szuper jó tanulókat) de mégis csak irritál a dolog. Ezért szeretnék változtatni a helyzetemen. Nagyon sokat töprengtem már az iskolaváltáson, de egyszerűn a szüleim nem igazán engedélyezik a váltást. Sokat gondolkoztam azon, hogy elmenni messzebbre (most a lakhelyem járok suliba) akár kollégiumba. A közgazdasági szakközepet nem bántam meg, a szakmai tárgyakkal nincs gondom, de év közben jöttem rá, hogy inkább humán beállítottságú vagyok. Nagyon szeretem az angolt, de heti 4 órában nem tanulunk semmit se. (Az egész osztállyal (35 fő) vagyunk angolon egy "csoportban", 3/4-e még ragozni sem tud.. magántanárnál kell megtanulnom a középiskolai anyagot..), matekból meg kompetenciásan tanulunk, történelemből pedig soha nem felünk szóban. Szülőin volt erről szó, de semmi következménye nem lett a dolognak. Persze vannak itt barátaim, ők hiányoznának a legjobban, de szeretnék továbbtanulni, de szerintem ilyen feltételek mellett nagyon nehéz lesz, ha nincs meg a megfelelő oktatási színvonal.

Köszönöm szépen előre is a válaszokat!!

16/L

2011. ápr. 29. 20:52
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát figyelj, irritáló személyek az összes suliban vannak, mindegy, hogy az az ország legjobb gimije vagy csak egy vidéki szakközép. Én ma ballagtam el egy olyan suliból, ami statisztikák szerint benne van az országos top 5-ben, viszont nekem is nem egy olyan tanárom volt, akik semmit sem tanítottak így én is külön tanárhoz jártam. És persze az emberek körülöttem is igen vegyesek, vannak tipikus stréber arcok, de vannak olyan típusok is, akiket Te is említettél (pót haj, 2 kiló smink stb). Ha váltani akarsz csak akkor tedd, ha 100 %-ig biztos vagy benne, az az osztály jobb. Ne csak a statisztikákat nézd, kérdezősködj , érdeklődj ottani embertől, hogy milyenek a tanárok stb. De sehol ne várd a tökéletességet, mert sajnos az nincs.
2011. ápr. 29. 22:26
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a véleményed. :) Természetesen én is ráébredtem, hogy sehol nincs kolbászból a kerítés, csak még eléggé naiv vagyok ezen a téren. Anno én is kérdeztem ismerőseimet, hogy milyen ez a suli, ők csupa jót mondtak róla. Persze az már más dolog volt, hogy nekem annyira nem jön/jött be. Egyébként ahogy te mondtad vegyes arcok vannak mindenhol, és ha kérdeztem is bárkit egy másik intézményről, ki pozitívat, ki negatívat mondott róla.
2011. ápr. 30. 12:12
 3/4 anonim ***** válasza:

miért mentél 4,8 átlaggal szakközépbe? nemértem...

a húgom kétszer váltott sulit, először 5-ben majd 8-ban. most az ország egyik legjobb gimijébe jár (boronkay) környezetvédelem-vegyészet szakra. nagyon jól érzi magát ott. jófejek az osztálytársai. természetesen ott is vannak plázap*csák és tanítani nem tudó tanárok, ilyenek mindenhol vannak.

szerintem mindenképpen válts sulit, én legalábbis váltanék a helyedben, mert még nem lenne késő (érettségi előtt macerásabb lenne). a jövőd tartsd szem előtt, barátokat bárhol szerezhetsz.

2011. máj. 2. 15:37
 4/4 A kérdező kommentje:

Adtam mások véleményére, ezért mentem szakközépbe.. ("Mert itt kapsz szakmát is, meg nem kell buszoznod" stb. - szakma csak akkor jár, ha pluszban ott maradok még 2 évet).

Így utólag tudom, hogy mindig magunkra kell hallgatni.

Köszi a válaszod! Igazából magántanárom is azt mondta, hogy váltsak, mert így igen nehéz lesz az érettségi.

2011. máj. 3. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!