Iskolaváltás? (bővebben lent)
Jelenleg 10.-es vagyok egy vidéki közgazdasági szakközépiskolában. Amikor bekerültem az új osztályomba, már akkor menekülni akartam egy értelmesebb helyre. Ekkor tudtam meg az érettségi átlageredményeit a sulinak és teljesen lehangolt. Itt ugyanis nem a tanulás menő, hanem a 15 kg vakolat a képeden, a derékig érő póthaj, az égig érő szemöldök és az, hogy minél feltűnőbb cuccokban járj. Ja és iszonyú zaj van minden órán - ez az én osztályom! Egyike vagyok annak a kevés embernek, akit lenéznek, mert tanulok, versenyeken veszek részt. Persze ha kell nekik valami egyből rohannak hozzám.. Nem tanulnak, és így fél évkor megbukott a fél osztály. Év vége felé persze rögtön szereznek egy jó jegyet, és máris megmenekülnek a bukástól. Mégis csak pofátlanságnak tartom ezt a fajta hozzáállást... 4,8 átlaggal kerültem be ebbe a suliba (központi felvételi nem volt - amit azóta is bánok, hogy nem írtam meg! -, tehát jogos, hogy nem várhatok el szuper jó tanulókat) de mégis csak irritál a dolog. Ezért szeretnék változtatni a helyzetemen. Nagyon sokat töprengtem már az iskolaváltáson, de egyszerűn a szüleim nem igazán engedélyezik a váltást. Sokat gondolkoztam azon, hogy elmenni messzebbre (most a lakhelyem járok suliba) akár kollégiumba. A közgazdasági szakközepet nem bántam meg, a szakmai tárgyakkal nincs gondom, de év közben jöttem rá, hogy inkább humán beállítottságú vagyok. Nagyon szeretem az angolt, de heti 4 órában nem tanulunk semmit se. (Az egész osztállyal (35 fő) vagyunk angolon egy "csoportban", 3/4-e még ragozni sem tud.. magántanárnál kell megtanulnom a középiskolai anyagot..), matekból meg kompetenciásan tanulunk, történelemből pedig soha nem felünk szóban. Szülőin volt erről szó, de semmi következménye nem lett a dolognak. Persze vannak itt barátaim, ők hiányoznának a legjobban, de szeretnék továbbtanulni, de szerintem ilyen feltételek mellett nagyon nehéz lesz, ha nincs meg a megfelelő oktatási színvonal.
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!!
16/L
miért mentél 4,8 átlaggal szakközépbe? nemértem...
a húgom kétszer váltott sulit, először 5-ben majd 8-ban. most az ország egyik legjobb gimijébe jár (boronkay) környezetvédelem-vegyészet szakra. nagyon jól érzi magát ott. jófejek az osztálytársai. természetesen ott is vannak plázap*csák és tanítani nem tudó tanárok, ilyenek mindenhol vannak.
szerintem mindenképpen válts sulit, én legalábbis váltanék a helyedben, mert még nem lenne késő (érettségi előtt macerásabb lenne). a jövőd tartsd szem előtt, barátokat bárhol szerezhetsz.
Adtam mások véleményére, ezért mentem szakközépbe.. ("Mert itt kapsz szakmát is, meg nem kell buszoznod" stb. - szakma csak akkor jár, ha pluszban ott maradok még 2 évet).
Így utólag tudom, hogy mindig magunkra kell hallgatni.
Köszi a válaszod! Igazából magántanárom is azt mondta, hogy váltsak, mert így igen nehéz lesz az érettségi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!