Több esélyem van arra, hogy felvegyenek egy jó orvosi egyetemre (egy kicsivel), ha egészségügyi középbe mentem, mit gimnáziumba?
Ha orvosira akarsz mindenképp menni, én azt mondom, neked, hogy próbálkozz csóróbb országok egyetemeivel..
Szerbiában talán még az itteni minimálbérből is ki lehet nyögni a tandíjat, feltéve ha van egyáltalán orvosi egyetemük.
Elvileg Bolognai rendszer van mindenhol szóval tökmindegy hogy hol végzed el a két betű ott lesz a neved előtt...
Nem tudom, hogy miért akarjátok elvenni a kérdező kedvét..mellesleg nem is a kérdésére válaszoltok. Most én sem, de nem bírom ki...
Miért kéne bankot rabolni vagy milliomosnak lenni? Miért ne kerülhetne be államira? 430 pontot nem lehetetlen összeszedni. És a könyvek tényleg drágák, de meg lehet oldani. Nem vagyunk milliomosok, a szüleim rokkantnyudíjasok, van egy kis kertünk, abból van némi plusz. Testvérem is van, mégis meg tudták/tudtuk oldani.
Külföldre meg végképp miért menne? Oda csak fizetősre mehetne, de a tandíj+albérlet többre jönne ki, mintha itthon államira bekerül. Ráadásul a hazai orvosi egyetemeknek elég jó hírük van Európában. Hülyeség lenne külföldre menni.
1. válaszoló vagyok. Én mondjuk biológia szakra megyek Szegedre, de csak mert művészeti sulikba nagyon nehéz bekerülni, ezért inkább ezt választottam. Nekünk a biosz tanulás úgy volt, hogy asszem 2 vagy 3 évet tanultuk összesen, attól függöt ki melyik természettudományi tárgyat válaszotta és akkor csoportbontásba volt föci, biosz, kémia mef fizika.
Az, hogy hogy tanuljátok az suli függő, mert pl. tudom, hogy a városunkban az általuk nagyon jó giminek mondott suliban szarok a tanárok, nem is annyi a követelmény, míg nálunk nagyon nehéz, töriből pl. egy 2-est összeszedni amott a gimiben egy 5-össel felelt meg. Csak hát nagy az arcuk.
Aha köszi a válaszokat.Utána jártam azért nincs 900 ezer 1 félév.400-500ezer + a tankönyvek max.Nem szeretnék külföldre menni,Magyarországon vannak elég jók.Ez az álmom (már 3éve),és semmiképp se mondanék le róla.Nem vagyunk gazdagok,de ha dolgoznék akkor nem megoldhatatlan.A jegyeim elég jók,a kedvenc tantárgyam a kémia és a biológia.(Ezekből fogok szerintem emeltet tenni.)Remélem sikerülni fog az érettségi,ha meg elsőre nem vesznek fel akkor meg halasztok 1 évet.
Ez még messze van,addigra sok minden változni fog.
tényleg :S
Akkor már jóval előtte fogok vállalni munkát.Nem vagyunk valami gazdagok sajnos.(Szülői támogatás nincs.)
ennyi idősen nekem is az volt az álmom,h orvos leszek,v Pestre v Pécsre mentem vna.Most itt vagyok 17 évesen,országosan 5. helyezett gimi biológia tagozatán tengetem napjaim.de időközben rájöttem,h nem éri meg orvosnak tanulni.egy az,hogy nem tudnának anyáék támogatni,még ha nem is fizetősre megyek,akkor sem.az orvosin ösztöndíjról álmodni sem mernek nagyon sokan (4,9től van ösztöndíj,más szakokon már ha az átlag felett vagy,akkor is tizedenként egy ezres).meg belegondoltam,hogy az orvosival jobb esetben 30 éves koromra jutok el odáig,h lehet majd családom,lakásom...
egy "sima" pl. gyógypedagógusi diplomával már mindez 25 éves koromra sikerülhet,nem túl nagy kockázatokkal.
szóval én letettem erről,pedig nem vagyok rossz tanuló.
jövőre érettségizem és bioszból emeltet teszek,így fogok menni gyógypedagógiára vagy szociálpedagógiára.
sztem te is keress vmi más szakot.
am a mi városunkban a eü-s szakközépben,nem bioszt tanulnak többet,hanem ápolástant,elsősegélyt...
ők a gyakorlatot vágják,de nem tudják a miérteket.
sok sikert és gratulálok a felvételihez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!