Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit kell tennem azért, hogy...

Mit kell tennem azért, hogy pszichológus lehessek?

Figyelt kérdés
Szóval jövőre érettségizem, mi kell ahhoz, hogy pszichológus lehessek? miből érettségizzek, hová tudok jelentkezni, stb.. Megköszönném a segítséget!
2011. ápr. 24. 22:14
 1/10 anonim ***** válasza:
Hová jelentkezhetsz? Rengeteg helyre, SZTE, ELTE, PTE. Miől érettségizz? Töri-magyar-nyelv (lehetőleg angol), de a töri magyar helyett jó lehet a biosz is. Arra készülj fel, hogy mindenütt horribilis ponthatárok vannak. :) A fentebb említett egyetemeken meg van olyan szak, hogy "pszichológia", Pécsen még angol nyelven is tanítják, drágán. :)
2011. ápr. 24. 22:18
 2/10 anonim ***** válasza:
Mivel hogy elég sok tárggyal lehet oda felvételzini, "csupán" annyit kell tenned, hogy amiből alegjobb vagy, abból érettségi során is a legjobb legyél, legyen emelt szintű érettségid (kettő jól jön), és nyelvvizsgád is.
2011. ápr. 24. 22:32
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Amúgy nyelvekből jó vagyok az irodalmat imádom-leszámítva hogy egy elmebeteg tanárunk van- a törit nem annyira az évszámok miatt, a bioszt pedig szintén szeretem. De emelten kellene ezek valamelyikéből? És miért olyan magas a pontszám? Nagy a túljelentkezés? :S Mert ha igen, akkor lehet, hogy még meggondolom, hogy errefelé menjek..
2011. ápr. 24. 22:33
 4/10 A kérdező kommentje:
A helyzet az, hogy első nyelvből akartam emelten érettségizni, viszont második nyelvből nem tudom, hogy össze tudok-e hozni egy nyelvvizsgát (az elsőből simán menne, ugye az emelttel együtt.) ez baj lehet? Mennyi a ponthatár?
2011. ápr. 24. 22:34
 5/10 anonim ***** válasza:

"Mennyi a ponthatár?"

- Ha annyíira érdekel, nézz utána. Mert azért csak tudod, hogy nem egységes. Egyébként persze nagy a túljelentkezés, de azt senki nem fogja neked megtudni, miből érettségizz, és mennyi nyelvvizsga lesz elég ahhoz, hogy felvegyenek.

2011. ápr. 24. 22:36
 6/10 A kérdező kommentje:
értem.. köszönöm.. Egyébként azért kérdezem itt ezeket a dolgokat, mert a suliban egy szó sem esik pontrendszerről, meg hasonlókról, fogalmam sincs, hogy mi hogy működik a gimin túl. Tudom ez elég szánalmas, de sajnos így van, gondoltam megpróbálok itt okosodni a sok segítőkész embernek köszönhetően ;)
2011. ápr. 24. 22:38
 7/10 anonim ***** válasza:

A ponthatárok 390-től 460-ig terjednek, a max. ponthatár 480. Igen, nagyon nagy a túljelentkezés, mert sokakat érdekel, csak senki nem kalkulálja bele, hogy ebből is túlképzés van, a régi nagy öregek nem szeretik tanítani az újoncokat, ha kezdő vagy, nem is tudsz csinálni semmit. Az egyik barátnőm az ELTÉ-n tanul, mégis csak egy hajléktalanszállásra mehet melózni, mert komolyabb helyre nem kell, hisz nincs gyakorlata.

Az emelt érettségi nem árt, hisz pluszpont, ráadásul nyelvből ha eléred a 60%-ot, akkor nyelvvizsgát is kapsz, az megintcsak pluszpont. De elvileg még nem kötelező az emelt.

És bocsi, nem ismerem a sulid, de az, hogy jövőre érettségizel, és nem tudsz semmit a pontrendszerről meg ilyesmiről, az elég gáz. Én már másfél évvel az érettségi előtt tudtam, hogy hova akarok menni, nálunk jött be az új pontszámítási rendszer, de már kalkulálgattam, miből hány pont kell ahhoz, hogy bejussak ide vagy oda. Ha van kérdésed, nyugodtan írj privát üzit, 2009-ben fejeztem be a középsulit, az azért nem volt olyan rég. :)

2011. ápr. 25. 00:47
 8/10 anonim ***** válasza:
Én az utolsó válaszolót szeretném kijavítani: tehát ha van emelt nyelv érettségid és meg van a 60 % akkor auomatikusan kapsz érte egy középfokú nyelvvizsgát. De! Egy azon dologért nem számolnak kétszer pluszpontot! Tehát Te ezért az eredményért csak a 40 pluszpontot kapod meg mivel emelt, plusz 28-at nem.
2011. ápr. 25. 19:56
 9/10 A kérdező kommentje:
óóóó, az szívás...... :SSSSS Akkor mindenképpen kéne még egy nyelvvizsga... :S
2011. ápr. 25. 20:12
 10/10 A kérdező kommentje:
00:47-esnek amúgy írtam privit, ha elküldte egyáltalán... :$
2011. ápr. 25. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!