Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen szakon tanuljak tovább?

Milyen szakon tanuljak tovább?

Figyelt kérdés
Szeretem a földrajzot és a németet.A történelmet nem szeretem és nem is nagyon értem.Tanulok angolt is, de az nem érdekel annyira mint a német.Nem tudom milyen egyetemre menjek mert amikor végzek elvileg szinte mindenhova kettő emelt érettségi kell.És amikre én gondolok oda kell a történelem[emelten] pl.germanisztika,pszichológia.Előre is köszönöm a tippeket. :)
2011. ápr. 24. 14:03
 1/2 anonim ***** válasza:
a germanisztika mire jó?
2011. ápr. 24. 16:37
 2/2 anonim ***** válasza:
77%

Első: Ha elvégezted a germanisztika szakot, akkor lesz egy diplomád arról, hogy nagyon jól beszélsz németül. Ezután szakosodhatsz tovább, pl tanárnak, tolmácsnak vagy fordítónak.

Kérdező: Én a pszichológiát választanám, az sokkal jobb, mint a germanisztika, hacsak nem akarsz mindenáron az előzőleg felsorolt szakmák egyikében elhelyezkedni.

Rosszul tudod, pszichológia szakra egyáltalán nem kötelező a történelem, választhatsz a következő tantárgyak közül kettőt: biológia, magyar, matek, töri, idegen nyelv.

Mivel neked a töri nem erősséged, ezért párosíthatsz mondjuk úgy, hogy biológia + német vagy magyar + német vagy matek + német. Attól függ, melyik tantárgyból vagy még jó. :)

2011. ápr. 24. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!