Milyen irányban folytassam a tanulmányaimat?
Jelenleg milyen suliba jársz?
Gimibe?
Szerintem mindenképpen tolmácsnak menj,vagy olyan szakmát válassz, ahol nagyon fontos a nyelv, ha érdekelnek és ez duplán is jó.
Mert valószínűleg Magyarországról előbb-utóbb úgyis el fogsz menni, mert ugye itthon egyre rosszabb a helyzet, és külföldre meg kell a nyelv.
Úgyhogy hajrá, minél többet, minél jobban és az már egy aduász lesz a kezedben! :D
Jó ötlet lehet a turizmus-vendéglátás szak. Én ezt tanulom, ezért ajánlom :)
Fontos, hogy jól beszélj legalább 2 nyelvet, mert 2 nyelvvizsga fog kelleni. Külföldön nagyon szép szállodákban lehetsz recepciós vagy akár az olasz tengerparton utazásközvetítő. Nagyon sok felé el tudsz menni ezzel a szakkal, gondolkodj el rajta.
De valóban lehetsz tolmács vagy nyelvtanár, diszpécser, turizmus kapcsán idegenvezető :)
Tényleg magyarországon nem nagyon lehet már érvényesülni, én is külföld felé kacsintgatok :( :)
Sok sikert, jó érettségit jövőre 201x-re :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!