Hol folytassam tanulmányaimat?
Egészségügyi középiskolába járok az éven végzek, és nem tudom,h hogyan tovább. Maradnék is az égészségügyben meg nem is. Ajánlanátok valami jó főiskolát?
19/F
Így kicsit nehéz bármit is ajánlani. Elég keveset írtál. Úgy értem: azt írod, maradnál is, meg nem is. Tehát ennyi erővel az összes felsőoktatási intézményt felsorolhatnánk.
Ha ennyire kétségek közt vagy, azt ajánlom, hogy korábbi évek felsőoktatási tájékoztatóját (v. felvi.hu-t) lapozd át (nézd át), és szelektáld ki azokat az intézményeket/szakokat, amik érdekelnek első körben. Amik mondjuk felkeltették a figyelmedet.
Aztán második körben csökkentsd a számát a "kiválasztottaknak" azzal, hogy komolyabban utánanézel, mit is takar az adott szak egyáltalán. Hol található az iskola, mennyire könnyen jutsz oda (ha ez számít, hogy a lakhelyedhez közel legyen), milyenek az elhelyezkedési lehetőségek, stb.
Így szépen lassan kialakul egy pár szak, ami komolyabban érdekelhet, és amit végül meg is fogsz jelölni.
Sok sikert! :)
Először is köszönöm a válaszokat!
Nézegettem az iskolákat, és arra jutottam, hogy mégis maradok az egészségügyben! (mondjuk máshova úgysem vennének fel, mert nem felelek meg a követelményeknek, ugyanis nem lesz érettségim csak magyarból, angolból, szlovákból, ápolástanból, és praxból)
Van pár szak ami még meg is felelne, csak nem tudok választani pl.: gyógytornász, képalkotó diagnosztikus
Ami nagyobb baj az az, hogy én Szlovákiában élő magyar vagyok, úgyhogy az utazással lennének problémáim, feltéve ha felvesznek valahova! Szeretnék az anyanyelvemen tanulni tovább!
Még1x köszi a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!