Szerintetek milyen nehéz lesz az idei érettségi? (2011)
Hát mindenki azzal jön, hogy tavaly volt a könnyű év ezért idén nehéz lesz, de ez szerintem hülyeség, nem állítanak össze egyik évben direkt nehezet, a másikban direkt könnyűt...
Én csak földrajzból teszek előrehozottat, úgyhogy az még nem olyan gáz mint jövőre egyszerre a másik három tárgy.. :)
Szia! Leírom neked a tapasztalatokat, amiket az osztálytársakkal és az érettségi értékelésekor a tanárok adtak át nekünk tavalyban:
Teljesen lehetetlen megmondani, hogy milyen jellegű lesz, de vedd figyelembe például a politikai állást a jelenlegi helyzetben. Valószínűleg töriből nem a kommunizmus dicsőítése lesz az esszé... :)
Egyébként tavaly érettségiztem, egyáltalán nem mondanám könnyűnek a tavalyi érettségi feladatsort. A 2009-es informatika érettségi feladatsor tényleg könnyebb volt, mint az előző jónéhány évbeli. Informatikából igazán könnyűek 2005-2007 között voltak, ez után jött egy óriási nehezítés, nekünk 2009 májusában sikerült könnyűt kifogni, azóta szerintem megint bonyolódott, de ez általában a diák hozzáállásától is nagymértékben függ.
A magyar érettségik általában az idő múlásával nehezebbek lettek. Ameddig a próbaérettségik és az első 2-3 év feladatsorai és szövegértései teljesen egyszerűek és játszi könnyedségűek voltak, addig 2008 óta vagy a szövegértés, vagy az esszék sokkal nehezebbek, mint addig.
A történelem is szintúgy van, kezdetben elég könnyűcskére sikerültek, de véleményem szerint mivel lehet használni töriatlaszt, van forrás hozzá, nem lesz nehéz. :)
Egyébként érettségiztem még közgazdasági alapismeretekből, az tavaly nagyon könnyű volt, abból viszont az első feladatsorok voltak nehezebbek, tehát tényleg változó. :D
Egyébként ne aggódj miatta, kalkulálja még most a legrosszabbal és utána feltehetőleg minden pozitívan változik.
Sok sikert!
Reméljük, nem lesz nehéz az érettségi!
Ezt a nehezebb-könnyebb érettségi ciklust azok találták ki akiknek nem sikerült jól az érettségi, és ezért volt mire fognijuk. Éppen ezért érdekes módon mindig a tavalyi a könnyű, az idei a nehéz.
És nehogy most azzal jöjjenek páran hogy ők tavaly érettségiztek és "az övék tényleg nehezebb volt, mint azelőtt..". Csupán ha szabadidejükben megnéztek egy korábbi érettségit, akkor otthon a szobában üldögélve nyilván könnyebbnek találták, mint egy szar székben ülve, nyakkendőben, zakóban 120 pulzussal a valódi érettségi szituációban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!