Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szóval szerintetek minden...

Szóval szerintetek minden egyetemi szak felesleges, büfészak, túltelített?

Figyelt kérdés

Nagyon érdekes a hozzászólások többsége errefelé továbbtanulás témában. Ha valaki megkérdezi mit érdemes tanulni vagy valami hasonló kérdés, ezek a válaszok lehetségesek:

- a bölcsészkar büfészak és túltelített, ne járj oda mert felesleges, nem ad semmilyen tudást, nem lesz munkát

- közgázra se menjen senki, főleg ne gazdmenre vagy kermarkra, humán errőforrásra vagy nemzetközi gazdálkodásra meg végképp ne, ugyanis ezek büfészakok, csak azok járnak ide akiknek túl nehéz a pénzügy-számivitel, vagy nem tudnak dönteni hol tanuljanak tovább [persze az eszükbe sem jut, hogy a legtöbb embert tényleg nagyon nem érdekel a száraz és unalmas pénzügy és számvitel], sokan még azt is állítják, hogy pénzügy és számvitelt SEM érdemes tanulni mert az is telített [na ez azért egy vicc]

- jog túltelített, oda se menjen senki, soha, semmiféleképp. informatikára szintén ez az általános reakció.

- orvosnak se tanulj. az orvosok csórók.

- vidéki egyetem, főiskola szóba sem jöhet, mindenki vagy BME, ELTE vagy Corvinus. ha nem itt végzel soha nem lesz munkád

Mindenki azzal jön, hogy műszaki szakok így-úgy dehát az emberek túlnyomó többségét ezek a szakok nagyon nem érdeklik, ami azért valljuk be, érhető. Az emberek többségének nincs akkora tudása és kedve sem a matekhoz, hogy ilyen irányban tanuljon tovább. Az meg a másik, hogy ha mindenki mérnöknek tanulna tovább, a mérnöki szakok is telítettek lennének, így már lassan nem marad olyan szak ahova érdemes járni.

Az nagy kedvencem mikor valaki azzal jön, hogy diplomával nem lehet elhelyezkedni, tanuljanak inkább szakmát.. szakmát? Szerintetek miért akarna egy jó képességű, intelligens ember hegesztőnek vagy fodrásznak menni? Nem mintha bármi baj lenne azokkal akik szakmát tanulnak, csak hát egy jó tanulónak nem ez az álma. Arról nem is beszélve, hogy fodrászként biztosan nem fogsz meggazdagodni, mivel nem lehet mindenkiből Hajas Laci meg Zsidró Tamás.

Mi lenne ha nem szólnátok le mindenkit, és hagynátok szépen mindenkit azt tanulni amit akarnak? Megkérdezi valaki, hogy hova lehet menni, pl mittudomén töris diplomával, jön a válasz h Mcdonalds...

Persze tudom a legtöbb ember aki ezt mondja valószínűleg csak látta valaki mástól, hogy osztja, hogy minden szak büfészak aztán elkezdte majmolni..

Már muszáj volt rákérdeznem, néhány ember olyan ostoba.

2011. ápr. 19. 10:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
72%

Nem lehet közhelyeket mondani a továbbtanulásról. Ha te elvégzed az ÁVF-t (általános vállalkozási főiskola), akkor is lehet, hogy valami nagyon zsíros állást kifogsz. És lehet, hogy elvégzed az Corvinust, akkor meg egy kevésbé sokat fizető állásod lesz.

DE... általában elmondható, hogy aki nagy (és elismert) egyetemre jár, egy olyan szakra, ami ér is valamit, annak lesz állása.

Az emberek nem azért mondják, hogy menny az ELTE-re jogásznak (csak mondtam egy példát), mert ők azt akarják, hogy az legyél, hanem mert kértél tanácsot, hogy hol érdemes tanulni a te érdeklődéseddel. És a legjobb az ez a szak. Te ezektől függetlenül oda mész, ahova akarsz, csak gondolj bele, hogy a szüleid azt az X millió forintot (mert bizony ha pl pestre jársz és nem itt laksz, akkor ennyibe fog fájni egy diploma) azért költsék-e rád, hogy aztán ne legyen belőled semmi.

Én pl sok ember helyében valami szakképzésre mennék: CNC,hegesztés, gépész vagy hasonlók, mert ezekkel bizony el lehet helyezkedni és nem is keresel rosszul. Mérnök diplomáról nem is beszélve... ha elvégzel egy ilyet egy JÓ egyetemen, akkor biztos h lesz állásod, talán már a diploma előtt.

2011. ápr. 19. 18:12
 12/15 anonim ***** válasza:
81%

17:52-esnél a pont!

„Az a baj, hogy manapság nem csak a jó képességűek tanulnak tovább, hanem mindenki. Olyan emberek, akiknek még érettségit sem adtam volna, nem,hogy diplomát.”

Ez így van sajnos. Én most vagyok végzős, előttem az érettségi, az osztály 90%-a már vagy fél éve parázik, ahogy közeledik a 'nagy nap' egyre jobban. Mindenki szenved a nyelvvizsgákkal (van, aki két középfokúval, van aki egy emelttel) hogy annyi pluszpontot kapjunk amennyit csak lehet, mert horribilisek a pontszámok.

És akkor van 4 ember, akik diszlexiások/diszgráfiások, ők tök nyugodtak, mert ugye nekik írásbeli érettségi eleve nincs, csak szóbeli. Ami azt jelenti, hogy bemagolják a tételeket és legrosszabb esetben is négyest kapnak. A plusz 25 (van olyan, aki 40et fog kapni) potyapontról meg már ne is beszéljünk. A vicc ebben az, hogy az ilyenek röhögve fognak felsőoktatásba kerülni, még mi lehet, hogy vért izzadva sem.

A magyar tanárom mondta, neki 2 éve ballagott egy tanítványa, diszgráfiás volt. Egyik elég neves magyar felsőoktatási intézmény bölcsészkarára (magyar) jelentkezett - és felvették. Írni nem tud, de mivel könnyített érettségije volt, ezért röhögve végigcsinálta, megkapta a pluszpontokat és most ott van.

Ezt tartom igazságtalannak és felháborítónak. Miért jár nekik alanyi jogon annyi pont, amit mi keserves szenvedés és két nyelvvizsga után kapunk??

És tényleg, ők bekerülnek az egyetemre, főiskolára, veszik el előlünk a helyet, persze úgysem fognak olyan jól teljesíteni és egy kettes szintű tudásra kapnak majd diplomát, hát frankó. (Y)

Egyébként ami a büfészakokat illeti.. Én nemzetközi igazgatásira jelentkeztem. Erre is mindig megkapom, hogy ez a jogász szak lebutított változata és hogy semmit nem fog érni.. Hát nem tudom, engem ez érdekel, ebben fogom jól érezni magam, ez köt le és szerintem jövője is van..

2011. ápr. 19. 20:12
 13/15 anonim ***** válasza:
94%
Utolsó, sajnos tudom miről beszélsz... Én SOTE-s vagyok (ált. orvos), és olyan emberek kerültek be, akikből a büdös életben nem lesz jó orvos. Van nálunk egy autista, és még én is félek tőle, hogy fogja majd a gyakorlatokat csinálni, ahol betegekkel kell találkozni?! Annyira nem tud maga köré figyelni, hogy a boncteremben majdnem belevágja a társaiba a szikét... Sokkal jobban járt volna egy biosz, vagy kémia szakkal, ahol max. a kémcsövekben tehet kárt. De sajnos senkinek nincs lelke megbuktatni... Ilyenkor mondom, hogy szükséges lenne az a felvételi elbeszélgetés, hogy ne vegyék fel az olyanokat, akik nem oda valók. De nem teszik, mert az diszkriminatív... Szép kis oktatási rendszer.
2011. ápr. 20. 07:57
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

17:52-es vagyok: Igazából marhára nem erre gondoltam. Azért annyira nem sok diszes tanul tovább, hogy azt lehessen mondani, kitúrja a "normálisakat".

Persze, biztos van egy-kettő, de nem jellemző.

Viszont bizonyos szakokra 200-300 pontot kell elérni, ami egyszerűen röhejes. Minden hülye tovább tud tanulni, ha nagyon akar. Nem egyszer képedek el azon, hogy a végzősök jó része még százalékot sem tud számítani, még is egyetemre megy. Vagy épp képtelen normálisan írni/fogalmazni....

A minimum ponthatárt legalább 300-ra kellene felemelni, ha vki egyetemista/fősulis akar lenni, akkor ugorja meg a szintet.

2011. ápr. 20. 08:51
 15/15 anonim ***** válasza:
57%
utolsónak írom, hogy én még feljebb vinném 300-nál is a ponthatárokat... akinek van két ötös érettségije (felvételi tárgyból) annak már van 320 pontja minimum. És nekem ne mondja senki, h az aki pl nem tud ötöst írni töriből az mennyen történésznek (vagy valami hasonlónak, amihez töri kell)
2011. ápr. 20. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!