Segítene nekem néhány gyógyszerészhallgató, esetleg már végzett és munkába állt gyógyszerész? A többit itt látod.
Hello! 10. osztályos fiú vagyok, azaz 2 év múlva érettségizem. Jól megy a biosz és a kémia, már vagy egy éve elhatároztam, h a gyógyszerészet érdekelne. Kellene néhány tipp,:
1)Hova érdemes menni?
a) BP-> Semmelweis Egyetem
b) Debreceni Egyetem
c) Szegedi Tudományegyetem
d) Pécsi Tudományegyetem
2)Milyen átlag kell a bekerüléshez? Nehéz bekerülni? És bennmaradni? Lehet idegekkel bírni?
3)Nyelvvizsgával kapcsolatban: van TELC középfokú angolom. Kell 2. nyelv is? Vagy kötelező egy felsőfokú? Szakmai nyelvvizsga van/kell tenni?
4)A téma még mindig a nyelv: voltam az ELTE nyílt napján. (csak h lövésem legyen az egyetemista létről)Bemutatták a könyvtárat is és megjegyeztem, h sok az angol könyv. Vannak tantárgyak, amiket angolul tanul(ta)tok? Nehéz (volt)?
5)Felvételinél mennyire számítanak pl. a humán tantárgyak érettségi jegyei? (töri, magyar) Amiket érettséginél adnak pontokat a 11.-es és 12.-es évvégi átlagra, abba pl. beleszámít annak a tantárgynak is az átlaga, amiből nem felvételizek (töri, magyar)?
Hirtelen "csak" ennyi jutott eszembe... Köszönöm szépen előre is az értelmes, komoly válaszokat. :)
ha felvin rákeresel konkrétan a szakra akkor mindent pontosan kiír. előre nem tudhatod milyen átlag fog kelleni 2 év múlva h államin bekerülj,ezért törekedj minél jobb lenni!
szerintem a nyelvvizsgát vagy emelni kéne vagy egy másik nyelv,mert ez így elég gyenge még. de menni fog,jó látni hogy már gondolkodsz ebben a korban a jövődön :)
köszönöm az eddigi válaszokat is, de aki tud, az szóljon még hozzá legyen szíves :D
am igen, már most tervezgetem a dolgot, láttam már elég embert, aki túl későn kezdte el :)
Én nem vagyok gyógyszerész és egyetemre se járok, de gyógyszerész hallgatókkal foglalkozok.
Úgy nagyon egyetemet nem tudok mondani, hogy hova érdemes, de azt hallottam, hogy a szegedi az egyik legerősebb.
Ahhoz hogy bekerülj a biológia és kémia vagy fizika érettségi kell, ha jól tudom, de ha a könyvtárba keresel egy felsőoktatási tájékoztató könyvet abban meg tudod nézni az követelményeket. Ha jól emlékszem, most a debrecenire 408 pont körül volt a ponthatár szóval eléggé jó átlag kell. Bennmaradni úgy gondolom nehéz, és ha nem vagy stresszes vizsgaidőszakokkor akkor lehet idegekkel bírni.
Elég a TELC nyelvvizsga. Tudtommal nem kell felsőfokú és ha jól tudom nem muszáj szakmai nyelvből is nyelvvizsgát tenned, de azt tanulni fogsz.
Nem hiszem, hogy lennének tantárgyak amiket angolul tanulnátok, max. a külföldi hallgatók tanulnak angol nyelven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!