Milyen OKJ-s szakképzést válasszak?
Amivel tényleg el tudok helyezkedni, és normális lehet a fizetésem is akár. Kereskedelmi ügyintézőn gondolkoztam, de azt mondják, hogy semmit nem ér. Érettségim van, tapasztalatom viszont nem sok...
(lány vagyok)
Nos lányként ez nehezebb, fiúnak kapásból mondhatnám hogy pl heggesztő vagy CNC programozó stb, ezek jól mennek és jól fizetnek, főleg külföldön. Lányként nem tudom, de az ilyen büfé szakokat felejtsd el mint ilyen meg olyan ügyintéző, asszisztens, menedzser.. Szart sem érnek!
Ha biztos munkát akarsz akkor tudok ajánlani valamilyen egészségügyi képzést, az olyan "lányos" munka pl ápoló, gyógyszertári munkák, stb, ezeket tudom neked ajánlani.
www.szakkepesites.hu-n meg tudod nézni az összeset szakmacsoport szerint, szerintem keresgélj és amelyik tetszik annak a nevét írd be ide gyakorin a keresőbe, olvasd el a véleményeket róla.
Szerintem egyre inkább szakmát éri meg tanulni, szakmunkát amivel kétkezi munkával elérhet valamit az ember. Érettségizett ügyintézőkből és technikusokból már annyi van.. és alig tud valaki elhelyezkedni vele...
Szaktudás ,a jó szaktudás, szerintem ez a jövő.
Hozzáteszem...én kitanultam 5 szakmát.. 4 OKJ-s... ügyintéző.. kereskedelmi.. sőt informatikus mérnökasszisztens végzettségeim vannak.. és már évek óta nem tudok elhelyezkedni.. Persze..minimálbérért volna betanított munka.. de akkor miért tanultam végig vagy két évtizedet.. ezt a fajta tudást nem becsülik sajnos.. A jó kőműves szinte többre van most értékelve mint én.. konkrétan ezt tapasztalom..
Én meg túl sok jómunkásembert látok ahhoz, hogy ne unjam őket halálosan. Ha még azt a minimális fejlődési ösztönt is tönkreteszik bennük azzal, hogy "maradjál te csak hülye édes fiam, látod az sem tudott mit csinálni a diplomájával", akkor tényleg nagyon nagy baj van az ország.
így is a 9 millió idióta élőhelye vagyunk, nem kéne fokozni.
tegnap 21:15-nek
Igazad van, de csak részben. Értékes, művelt ember lehetsz akkor is, ha csak szakmád van - csak ez sokkal-sokkal több akaratot feltételez az egyénben. Szépirodalmat olvasni, a neten a világ érdekességei után kutatni, utazni, színházba, kiállításra járni szakképesítéssel is lehet. Sőt, anélkül is, de ehhez nagyon elszántnak kell már lenni.
Tény, hogy a diplomaszerzéssel, pontosabban az ez iránti igénnyel inkább együtt jár az értékes élet iránti igény is, de azért akadnak kivételek.
A kérdezőnek azt tudnám tanácsolni, hogy olyan szakmát válasszon, amivel ha majd lehetősége adódik rá, akkor saját vállalkozást is be tud indítani, de legfőképpen olyant, ami érdekli. Különben a képzés végén úgy fogja érezni, hiába tanulta, nem ért mégse hozzá, nem tud vele elhelyezkedni. Ám ha érdekli, lesz ami motiválja, hogy megtalálja a módját, hogyan tudna a megszerzett tudással pénz keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!