Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » ELTE - Anglisztika; Notebook...

ELTE - Anglisztika; Notebook használat: szabad, megéri?

Figyelt kérdés

Felvételi előtt állok, egyik helynek (a legesélyesebb) az Anglisztika (ELTE, Pázmány, előbbi a valószínűbb). Most összejött egy kisebb keretem, amit erre tudnék fordítani abban az esetben, ha ezen a szakon is tényleges segítséget tud nyújtani a tanuláshoz, de eddig tanulmányaim alapján nem vagyok benne feltétlenül biztos, hogy a nyelvtanuláshoz ténylegesen hasznos.

Elsősorban bennfentes információkat várok, előre is köszönöm.

2011. ápr. 12. 10:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Na akkor a szempontok, amiért én hordok magammal laptopot:

-gyorsabban gépelek, mint írok, így a jegyzetelés könnyebb

-ha nem értek valamit, mert nem ismerek egy szót, akkor rögtön rá tudok keresni szótárban

-útközben, vonaton, buszon, akármin is tudom írni a beadandóimat, amiből elég sok szokott lenni

És persze az sem utolsó szempont, hogy az unalmas órákat fel lehet dobni egy kis aknakeresővel ;)

2011. ápr. 12. 11:21
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem hasznos a notebook úgy általában az egyetemi tanulmányokhoz, ahogy előttem írták, beadandót bárhol írhatsz, az ELTE-n mindenhol van wifi, ami hasznos, ha épp másfél óra szüneted van két óra között.

Jegyzetelésnél sem tiltják ki a teremből (nálunk legalábbis még nem volt erre példa, de el tudok képzelni egy háklisabb tanárt, aki rádszólhat, mert "pötyögsz"), de én ahány embert láttam szeptemberben laptoppal pötyögni, annak kb. a 20%-a hoz még mindig laptopot..a többiek papírra váltottak, nyilván nem véletlenül (vagy be se járnak :D).

2011. ápr. 12. 11:27
 3/4 A kérdező kommentje:
Hát ez egyelőre két teljesen különböző vélemény. Abban a helyzetben van az osztályom, hogy most, középiskolai tanulmányok alatt is sokan megtehették, hogy jegyzetelnek és amit ők legépelnek, az mindig sokkal pontosabb és precízebb, mint amit bárki más ír kézzel, ezért ez nyilván egy pluszpont a dolog mellett, de tényleg a nyelvtanulás az egy külön történet, ezért kérnék még több véleményt ha lehetséges.
2011. ápr. 12. 11:56
 4/4 anonim ***** válasza:
Anglisztikán nincs nyelvtanulás, ez ne legyen szempont.
2011. ápr. 12. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!