Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik főiskola képzése a...

Melyik főiskola képzése a színvonalasabb? BKF vagy WSUF?

Figyelt kérdés
Okokat kérdek.
2011. ápr. 3. 11:54
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy a BKF, utánanéztem a fősuliknak,és sokan dicsérték.Egy cikkben azt olvastam, hogy az egyik legjobb főiskola.Igaz én nem oda járok hanem a BGF re.
2011. ápr. 3. 13:03
 2/9 anonim ***** válasza:
65%

Főiskola eleve nem lehet színvonalas.

A Színvonal az egyetemi szintnél kezdődik.

Nem dísznek vannak az egyetemek, vagy ha nem így lenne akkor minek lennének egyetemek amikor a főiskolák is ugyanolyan jók.

2011. ápr. 3. 15:19
 3/9 anonim ***** válasza:
67%
Tollforgatóknak, újságíróknak meg ne higyjen senki, pénzért még a bibliát is áthazudják.
2011. ápr. 3. 15:21
 4/9 anonim válasza:
47%
az új rendszer óta nincs különbség az egyetem és a főiskola közt csak nevében más egyébként szerintem BKF...
2011. ápr. 3. 20:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Azt nem írtad milyen képzés érdekel, de a BKF-en nagyon széles a paletta, 4 területen indítanak képzéseket, szóval van választék bőven. Vannak tréningek, illetve nyelvet is tanulhatsz, és ezekért nem is kell külön fizetned, mivel az oktatási program részét képezik. Szerintem nézd meg a honlapjukat, csomó infó fent van: www.bkf.hu , illetve www.felveteli.bkf.hu , és nem tudom mikor aktuális a továbbtanulás, de mindenképpen menj majd el nyílt napra és szerezz saját benyomásokat, élményeket. (Egyébként meg a Bolognai rendszer bevezetése óta a főiskolák és egyetemek gyakorlatilag csak az elnevezésben különböznek, hiszen mindenhol ugyanúgy 3 éves alapképzések vannak, az ott megszerzett végzettséget azután egy 2 éves mesterképzés elvégzésével emelheted egyetemi szintre.)
2011. ápr. 4. 08:23
 6/9 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom,hogy ez a különbség a főiskola és az egyetem között:

- Egyetem lehet az az intézmény, amely legalább egy tudományterületen, két tudományágban vagy egy művészeti ágban jogosult doktori képzésre és doktori fokozat odaítélésére. A munkaviszony, illetve közalkalmazotti jogviszony keretében foglalkoztatott oktatók, kutatók legalább egyharmada tudományos fokozattal rendelkezik.

- Nem egyetemként (tehát főiskolaként) akkreditálható az intézmény, ha legalább egy képzési, illetve tudományterületen vagy művészeti ágban, több szakon az alábbi pontok szerint választható képzési szerkezetben

a) alapképzést,

b) alap- és mesterképzést,

c) alap-, valamint mester- és doktori képzést,

d) mester- és doktori képzést

folytat.

Rendelkezik a feladatai ellátásához szükséges állandó kutatói, oktatói karral. Rendelkezik a képzéshez és a tudományos kutatáshoz szükséges tárgyi feltételekkel.

A kérdéshez visszatérve: szerintem is jobban jársz a BKF-el,sokan dicsérik az ismerőseim közül (akik oda járnak).Egyébként ha belegondolsz,hogy egyszer állást fogsz keresni a diplomáddal: a BKF-et sokkal többen ismerik,sokkal elismertebb,ez pedig a munkáltatók szemében is előny lesz.Sajnos ez van manapság,de erre is gondolnod kell.

2011. ápr. 25. 08:35
 7/9 volvo75 válasza:
0%

A kérdésre válaszolva ha már nem is aktuális....de annyit tudok mondani hogy a WSUF nagyon JÓ hely!!! A sok negatív vélemény azért lehet mert még most indult el nemrég a főiskola így sokan azt sem tudják miről beszélnek:(

Színvonal= kulturált hely: az épület belülről minden igénynek megfelelő, az infó termek teljesen felszereltek mindenből a legjobbat nyújtanak, a tanárok jó fejek, bár azért a vizsgák ettől közelsem olyan egyszerűek...

Nagyon törekszenek a hírnév megszerzésére és véleményem szerint ettől nem is állnak olyan messze...

Sok neves tanár tanít:) A közösség szuper!A hangulat is jó...

Én személy szerint a második évet taposom és minden igényemnek megfelel:)

Csak ajánlani tudom!

Még a neptun is kifogástalanul működik:P két év alatt egyszer sem volt semmi fél hiba vele, tárgy felvétel- leadás, vizsga felvétel-leadás mint az egyszer egy:P

A karrier iroda pedig még munkát is keres nekünk:P

2011. okt. 10. 22:33
 8/9 anonim válasza:
0%
A suli nagyon JÓ! Főleg az infó órákat szeretem nagyon!
2012. febr. 13. 15:23
 9/9 anonim ***** válasza:
39%
Annyira gáz az utolsó két hsz, tök egyértelmű, hogy belsős írta. :(
2012. ápr. 5. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!