Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Így lehetek fordító, az...

Így lehetek fordító, az alábbi végzettséggel?

Figyelt kérdés

Most angol nyelvtanári diplommám van (főiskolai). Illetve egy év tanítási gyakorlatom, de én fordítani sokkal jobban szeretek, mint tanítani.

Ahhoz, hogy fordítói végzettségem (is) legyen, elég, ha egy szakfordító szakirányú továbbképzést elvégzek? Tudom, hogy ez nem ad másik diplomát, hanem egy szakirányt jelöl meg, ami szintje egyenlő az eredeti végzettségem szintjével.

Nekem az lenne a lényeg, hogy fordíthassak vállalkozóként pl. de eddig mindenhol kérték a papírt, a végzettségről...

Fordításból van gyakorlatom, mert már három éve fordítok a páromnak, ismerek CAT rendszereket is, de papír hiányában elhajtanak, amikor fordítói munkára akarok jelentkezni.

2011. márc. 29. 09:25
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Ma 14:40-kor írónak:

Szeretek tanulni, és fejleszteni magamat.

DE most "csak" azért akartam/akarok olyan szakirányt elvégezni, ami fordítói végzettséget ad, hogy papírom is legyen arról, amit meg egyébként már tudok, évek óta csinálok "háttérmunkásként"

Az általad linkelt oldal, és könyvek miről szólnak konkrétan? Miben segítenének, ha olvasnám azokat?

2011. márc. 29. 15:21
 12/15 anonim ***** válasza:
A gazdaság/tőzsde VALÓDI működésének megértésében.
2011. márc. 29. 15:30
 13/15 anonim ***** válasza:
persze ha ez nem érdekel, akkor tárgytalan:)
2011. márc. 29. 15:30
 14/15 A kérdező kommentje:

A tőzsde témakörét felvető válaszadóhoz volna egy kérésem.

Lennél szíves úgymond szájbarágósan elmondani pár dolgot / alapdolgot, hogy megértsem, vagy legalább fogalmam legyen róla? Tudok angolul, de az ilyen írásokat magyarul SEM értem, azért kérlek, hogy egy laikus számára mondanál pár dolgot, merre induljon, stb.?

Egyébként Te mivel foglalkozol?

2011. márc. 29. 17:16
 15/15 anonim ***** válasza:

Tőzsde – elsősorban a fedezet nélküli pénzre alapozott hitelexpanzió (monetáris infláció), ill. a kapcsolódó üzleti ciklus (fedezet nélküli pénzteremtés = jövedelem és vagyon-újraelosztás súlyos piactorzító hatásokkal) tükörképe

Néhány ábra:

Nominál dow

[link]

USA pénzkínálat

[link]

USD infláció

[link]

az előző kettő együtt

[link]

Dow Gold ratio

[link]

Az utolsó képen nagyon jól látszik, hogy a tőzsde reálértékben lényegében nem emelkedik. Valódi pénzben – pl. aranyban – mérve sinusgörbe-szerű boom-bust ciklusok követik egymást (inflációs konjunktúra majd deflációs/stagflációs depresszió).

„Laikus merre induljon” – széles ívben kerülje el a „mainstream” közgazdaságtant.

Kiindulópontnak az „Economics for Real People”, ill. „The Mystery of Banking” című könyvet ajánlom.

Ez nem kvantitatív, hanem logikai közgazdaságtan

Két jó bevezető cikk:

[link]

[link]

bevezető klip

[link]

BTW

A mises intézet honlapján rengeteg könyv fent van ingyen. (sok még hangoskönyv változatban is)

+ belinkeltem neked 3 publicista-archive-ot is

Ők nagyon jól képben voltak az utóbbi 3 évben, sokat lehet tőlük tanulni.

A nem egyértelmű fogalmak kapcsán pedig az angol wikipedia nagyon jó.

2011. márc. 29. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!