Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha pszichológus szeretne...

Ha pszichológus szeretne lenni milyen jegyekre van szüksége?

Figyelt kérdés

Remélem értitek a kérdést. A lányom (14) most hetedikes,és elkezdtem vele beszélgetni a pályaválasztásról,hiszen már jövőre elkell döntenie,hogy milyen ágban szeretne tanulni. Régebben tanár,emlékszem azelőtt pedig még divattervező szeretett volna lenni.Most pedig azt válaszolta pszichológus. EZt egy jó szakmának találom,de a jegyeivel szerintem gondok lesznek. 1. osztálytól 5.-ig kitűnő tanuló volt,hatodikban 4,2 lett az átlaga és most félévkor is. Próbálom a tanulásra ösztönözni,de eléggé elhanyagolja,pedig az esze meg van hozzá,és úgy veszem észre ő is szeretne valamit elérni az életben. Milyen jegyek szükségesek ahhoz,hogy pszichológus lehessen?(tudom,hogy kell éretségi az egyetemhez,de én most az ált. iskolai jegyekre gondolok) Előre is köszönöm!

38N

2011. márc. 27. 16:29
 1/3 anonim ***** válasza:

4es 5ösnek kéne lennie inkább ötös

nagyon sokan akarnak pszichológusnak menni

2011. márc. 27. 16:58
 2/3 anonim ***** válasza:
Mindenképpen jó jegyekre van szüksége, a pszichológia szak most iszonyatosan felkapott, rengetegen akarnak oda menni, magasak a bekerülési pontszámok. Az általános iskolás jegyek talán annyiban számítanak, hogy nem mindegy mennyire tanulja meg az alapokat, illetve jó lenne ha viszonylag jó középiskolába menne, ahol a 4 év végén gyerekjáték lesz letenni az érettségit (emelt szinten is), és nem küzdelem. Illetve a nyelvekre nagyon gyúrjatok rá! Jó lenne ha középiskolában letenne legalább 1, esetleg ha megy, akkor 2 középfokú nyelvvizsgát, ez beleszámít a felvételi pontszámokba is pluszként, illetve a diplomához is kell, és nagyon nehéz egyetem mellett még aktívan nyelvet is tanulni! Szerintem ez az egyik legfontosabb. Egyébként simán változhat még a véleménye arról, hogy mi szeretne lenni, így valahogy minden tárgy tanulására próbáld ösztönözni. Köztudott hogy pszichológia szakra pl töri kell, de ne erőltesd csak a törit, mert ha meggondolná magát, jobban menne mondjuk a matek, és inkább műszaki irányba akar tovább menni (velem pl ez történt), akkor abból kicsit le lesz maradva, és nehezebben tud majd felzárkózni. Majd az elkövetkezendő években ki alakul benne hogy mi is legyen, annyit tehetsz hogy maximálisan mellette állsz, és természetesen buzdítod, hogy minden tárgyból tartson egy bizonyos szintet. Ha egy jó gimiben is tudná tartani a 4,2-es szintet, akkor nem lesz gond!
2011. márc. 27. 18:46
 3/3 anonim ***** válasza:

Ne stresszeld szegényt (az iskolában szerzett tudás az manapság már semmi). Bármilyen szakmát választ, legegyszerűbb különtanárhoz küldeni a gyereket.

Miidőnkben azért volt különtanárja valakinek, mert nem volt elég jó tanuló, me meg már azért vannak különtanárok, hogy a gyerek tudjon valamit (mert az iskolában már nincs olyan színvonalas oktatás).

Ha úgy gondolja, hogy ezt szeretné csinálni, akkor kérj segítséget egy pszihológustól (akár az iskolaítól). Ő elbeszélgethet vele és te is.

2011. márc. 28. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!