Ismeretségi körömből rengetegen mennek közgazdásznak, vagy azon tanulnak.Hol helyezkedik el ennyi?Mind mondják, hogy nagyon jók az elhelyezkedési esélyek, jól fizetnek...de hol?
Már sehova nem kellenek. Most mérnökökből van hiány, de azok nehezebb szakok, oda kevesebben mennek.
Én is közgazdász vagyok, de én még 6 éve végeztem, akkor még rengeteg hely volt.
2011. márc. 9. 14:45
2/15 anonim válasza:
Mivel már szinte szalagon jönnek ki egyetemről a közgazdászok, így manapság a diplomának már semmi értéke. Én is ezt végeztem, a legtöbb ismerősöm irodai ügyintéző vagy banki ügyintéző címen dolgozik. De nálunk a cégnél a titkárnő is humán menedzsment szakot végzett, szóval manapság irodai munkára már simán a diplomásokat veszik fel. Nem szabad sokat elvárni egy diplomától. persze biztos van, aki baromi jól elhelyezkedik és nagyon jól keres, de erre kontrának írnám, hogy rengeteg ismerősöm diploma nélkül keres sokat és jól menő cége van vagy vezető pozícióban van. Szóval manapság egy diploma semmit nem ér, de mégis úgy vannak vele, hogy ha ilyet alkalmaznak, az jobban hangzik.
2011. márc. 9. 14:47
3/15 A kérdező kommentje:
A közgazdászon belül ugyanúgy közgazdász lesz a marketinges, a menedzsmentes, a pénzügyes is?Mert szerintem azért találkozhatok annyi emberkével, mert nem azt mondja,hogy ker-marketinges, hanem, hogy közgazdász.Tehát akkor mind egyenértékű, és ugyanúgy keresett?
2011. márc. 9. 14:54
4/15 anonim válasza:
Közgazdász még az is, aki turizmuson, nemzetközi gazdálkodáson végzett, azért hallod ennyit.
2011. márc. 9. 15:10
5/15 anonim válasza:
Le kéne szokni arról az elitista pampogásról, hogy ennek meg annak a diplomának nincs értéke. Ha jó nevű egyetemen tanulsz és a legjobbak között vagy, garantálom hogy akármilyen végzettséggel bőven lesznek lehetőségeid. Ha nem élsz vele, az téged minősít. Közgazdászként jók a lehetőségeid, én mégis azt javaslom, keress jó állásokat külföldön.
2011. márc. 12. 12:28
6/15 anonim válasza:
Látom felmerült azért magának a "közgazdász"-nak a fogalma. Valóban, a turizmus-vendéglátás, pénzügy-számvitel, marketing, emberi erőforrások stb. szakok végzettjei mind KÖZGAZDÁSZOK, de ez csak Mo-ra jellemző hogy őket mind közgazdászként nevezzük. Az általános európai szóhasználatban szűken vett közgazdász (economist) csak egy-két szakra jellemző, és csakis mesterszakkal kiegészítve. Ilyenek például a gazdaságelemző+mester vagy alkalmazott közgazdaságtan+mester. Tulajdonképpen ők az "igazi" közgazdászok, és rájuk továbbra is töretlen a kereslet.
A magyar nyelv jellegzetessége hogy a közgazdász szót tágabb értelemben használjuk.
2011. márc. 12. 21:26
7/15 anonim válasza:
Semmi köze a magyar nyelvhez. Egy turizmus-vendéglátásos végzős diplomájában a végzettség angol megnevezése ECONOMIST. Nem hiszem hogy nyersfordítás eredménye lenne.
2011. márc. 15. 18:12
8/15 anonim válasza:
Én alkalmazott közgázos vagyok és igaza van a 21:26-osnak! Külföldön többek között nagy amerikai egyetemeken, de Európában is a menedzsereket a Busniness School-okban képzik(gazd.menedzsment,pénzügy-számvitel,kermark,turizmus).
Azok akikből ténylegesen közgazdász lesz azok akik Economy-t hallgatnak (nálunk: alkalmazott kgt.,gazdelemző,közszolgálati + mesterszak). És igenis nagy különbség van a business és economy képzés között csak Maqgyarországon nem különböztetik meg. Én pl. totál mást tanulok már 3ad éven, mint aki gazdmen.-es.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!