Budapesti Műszaki Egyetem vegyészmérnök vagy Debreceni Egyetem vegyészmérnök?
BME!
Én oda járok, és őszintén megmondom, nem ismerem a többit. Így elég nehezen hasonlítok össze bármit is, de én még most is ide jönnék, ha újra kéne felvételizni.
Attól is függ, hova jársz, milyen a tanárod, stb.
A középiskolában kapott jegy nagyon rossz összehasonlítási alap, és a felvételin sem ez fog dönteni. 11-ben én is csak 4-es voltam kémiából, ugyanis a tanár egész egyszerűen azzal volt elfoglalva, hogy ki mennyi házit ad be. Azt le sem szarta, hogy ki mennyit tud. És csak azért is 4-est adott...
Aztán a 12. év végét már csak emelt próbaérettségik írásával töltöttük, és láss csodát, mindegyik 85 és 99% közé sikerült. Ezek után már nem volt képe 4-est adni, holott továbbra sem volt ínyemre beadni a házikat.
Végül az érettségim - szóbelivel együtt - 89%-os lett.
Azt javaslom, hogy nézz bele a tavalyi érettségi feladatsorokba, és próbálj meg megoldani néhányat (ha esetleg eddig még nem tettél volna ilyet). De akkor se keseredj el, ha nem mennek rögtön 80-90%-ra, mert kellő gyakorlással fel tudod fejleszteni a tudásodat!
És igazából azt gondolom, hogy nem csak 5-össel érdemes vegyészmérnöknek menni. Viszont valószínű, hogy a BME-re 5-ösnél alacsonyabb érettségi eredménnyel már fel sem vesznek (tavaly 418 pont volt a határ).
Aki viszont mégis bekerül, és nem olyan erősek az alapjai, azoknak az első félév nem lesz túl egyszerű! Általános kémia, általános kémia gyakorlat és matematika - analízis. Ez a három fő tárgy a BME-n I. félévben, amiket szinte röhögve teljesít az ember (mármint egyetemhez képest), ha jó alapjai vannak.
Ez a 3 tárgy a szóró tárgy is, ezekből a legtöbb a bukás. De főleg a biomérnökök körében (ugyanis ez a három tárgy közös velük), mert ők nem annyira ezekre készültek.
"általános kémia gyakorlat"
Ja igen, ez csak számítási gyakorlat. I. félévben nincs labor, pont azért, mert sokan kihullanak, és elég magas a költségvetése, próbálnak spórolni.
Egyébként bocs, hogy csak a BME-ről tudok írni, de ide járok, más információm nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!