Tudok pszichológiával foglalkozni, ha nem leszek pszichológus?
szociális munka:D
De most komolyan, én is szociális munkásnak jelentkeztem hasonló okokból. Ráadásul egy szociális munkásnak sokkal nagyobb a terülte, szélesebb a munkaköre. Itt is ugyanúgy emberekkel kell foglalkozni. Minden nagyobb egyetemen lehet tanulni, 3,5 év az alapképzés, és nem kell sok pont (ELTÉre kell a legtöbb, oda tavaly, volt 308, a 480ból) hogy felvegyenek. Magyarral, törivel, matekkal, nyelvekkel, társadalomismerettel lehet bekerülni. Én már nagyon várom a jövöévet, hogy szociális munkát tanulhassak. Fontold meg.
Bocsi, nem akarok hülyeséget írni... A szociális munkás nem beteg, fogyatékos gyerekekkel, emberekkel foglalkozik?
A pszichológus pedig érzelmi, pszichés bajokkal... nem?
Tényleg sajnálom, nem akarok hülyeséget írni, csak én így tudom...
megint az első vagyok.
a szociális munkás foglalkozhat drogosokkal, alkoholistákkalm, hajléktalanokkal is, valamint ott van a család segités, ahol megint a pszichológiai szerep kerül túlsúlyba. Való igaz, hogy fogyatékosokkal is foglalkozhat, de ennél sokkal nagyobb a területe.
Nagyon sokan jelentkeznek ilyen megfontolásból szoc. munkára, de ők hamar kiégnek. Nagyon jól meg kell fontolni egy ilyen döntést, mert a szoc munkásoknak elég lehetetlen a helyzete M.o.-n és egy kiégett szoc munkásnak nem sok haszna van, inkább csak ront a kliens helyzetén, mint javít.
Pályakezdőnek számítok, de azért láttam már egyet s mást. Ajánlom még a gyógypedagógia tanait, mivel M.o. a Pető módszerről híres külföldön is könnyűszerrel lehet álláshoz jutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!