Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tudok pszichológiával foglalko...

Tudok pszichológiával foglalkozni, ha nem leszek pszichológus?

Figyelt kérdés
Úgy értem, nem csak szórakozásból, hanem szakmailag.Mindig érdekelt az emberi lélek, de sajnos az eredményeim nem teszik lehetővé, hogy bekerüljek az egyetemre, így azon gondolkodom, van-e valamilyen más lehetőség, ehhez hasonló szakma?Pszichológiai asszisztens, vagy vmi hasonló?
2009. febr. 15. 17:50
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

szociális munka:D

De most komolyan, én is szociális munkásnak jelentkeztem hasonló okokból. Ráadásul egy szociális munkásnak sokkal nagyobb a terülte, szélesebb a munkaköre. Itt is ugyanúgy emberekkel kell foglalkozni. Minden nagyobb egyetemen lehet tanulni, 3,5 év az alapképzés, és nem kell sok pont (ELTÉre kell a legtöbb, oda tavaly, volt 308, a 480ból) hogy felvegyenek. Magyarral, törivel, matekkal, nyelvekkel, társadalomismerettel lehet bekerülni. Én már nagyon várom a jövöévet, hogy szociális munkát tanulhassak. Fontold meg.

2009. febr. 15. 18:25
 2/9 A kérdező kommentje:
Erre még nem is gondoltam, de nem rossz ötlet=)Elgondolkodom rajta, kicsit utánajárok.Köszi a választ!:)
2009. febr. 15. 18:27
 3/9 anonim ***** válasza:

Bocsi, nem akarok hülyeséget írni... A szociális munkás nem beteg, fogyatékos gyerekekkel, emberekkel foglalkozik?

A pszichológus pedig érzelmi, pszichés bajokkal... nem?

Tényleg sajnálom, nem akarok hülyeséget írni, csak én így tudom...

2009. febr. 15. 21:52
 4/9 anonim ***** válasza:

megint az első vagyok.

a szociális munkás foglalkozhat drogosokkal, alkoholistákkalm, hajléktalanokkal is, valamint ott van a család segités, ahol megint a pszichológiai szerep kerül túlsúlyba. Való igaz, hogy fogyatékosokkal is foglalkozhat, de ennél sokkal nagyobb a területe.

2009. febr. 15. 22:07
 5/9 anonim ***** válasza:
jah, kedves második válaszoló, szerintem te ezt a gyógypedagógiával kevered.
2009. febr. 15. 22:09
 6/9 anonim ***** válasza:
jah igen, lehet... tényleg. Elnézést! :)
2009. febr. 15. 22:18
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológiával sztm a gyógypedagógia legjobb választás. Azért ,mert nem csak testi vagy értelmi sérültekkel foglalkozik, hanem magatartászavaros, pszichés sérülésekkel is. Van is egy olyan ága ami pszicopedagógia néven fut és kifejezetten az érzelmileg , magatártásilag sérül , vagy eltérő gyerekekkel foglalkozik.
2009. febr. 16. 01:53
 8/9 anonim ***** válasza:
szia. szerintem is gyógypedagógiával foglalkozz inkább, mint szoc.munkával. én 8. félévemet kezdem most szociálpedagógia szakon. őszinte leszek. nagyon megbántam. de még annál is jobban. pedig szociális beállítottságú vagyok és a pszichológia miatt választottam, mégis alkalmatlan vagyok rá. nem vagyok kellőképp érzelmileg intelligens ahhoz, hogy a hátrányos helyzetű, játék,drog és alkoholfüggő aluliskolázott, sok esetben tudatlan embereket partnerként kezeljem és érdemben segíteni tudjam őket. ha újra kezdhetném gyógypedet választanám.
2009. febr. 16. 10:00
 9/9 anonim ***** válasza:

Nagyon sokan jelentkeznek ilyen megfontolásból szoc. munkára, de ők hamar kiégnek. Nagyon jól meg kell fontolni egy ilyen döntést, mert a szoc munkásoknak elég lehetetlen a helyzete M.o.-n és egy kiégett szoc munkásnak nem sok haszna van, inkább csak ront a kliens helyzetén, mint javít.

Pályakezdőnek számítok, de azért láttam már egyet s mást. Ajánlom még a gyógypedagógia tanait, mivel M.o. a Pető módszerről híres külföldön is könnyűszerrel lehet álláshoz jutni.

2009. júl. 16. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!