Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha elkezded az egyetemen a...

Ha elkezded az egyetemen a tanulmányaid, viszont az első félév végén meggondolod magad, simán jelentkezhetsz februárban másik egyetemre?

Figyelt kérdés
És ha nem vesznek fel a másikra,akkor maradhatsz az elsőn és folytathatod mint ha mi sem törént volna?
2009. febr. 12. 18:14
 1/7 anonim ***** válasza:
Pontosan.
2009. febr. 12. 18:16
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia,igen,viszont februárban szinte csak fizetős szakok indulnak.Most pl csak a felsőfokú szakképzések indultak februárban ingyenesen-államilag finanszirozottan.Meg még arra figyelj,h meg van szabva,h hány félévet támogat az állam,ami nem tudom mennyi most(de ez csak akkor gyűlik,ha elkezdesz feb-ban is 1 államilag támogatott sulit)
2009. febr. 12. 19:27
 3/7 anonim ***** válasza:

Simán, csak az előttem szólót pontosítanám. Ha rögtön tavaszi félévben akarsz kezdeni, (keresztfélév), akkor csak fizetős indul, de ha "normál" ősszel kezdődőre jelentkezel, bármit megjelölhetsz.

Az állami támogatás az első diplomáig (és asszem valami 35 év alatt) szól, valahogy úgy számolják a féléveket, hogy amelyik egyetemen vagy éppen, annak féléveinek száma +2 ingyenes. Ha átnyergelsz másik egyetemre, ahol több/kevesebb szemeszter van, akkor arra válik érvényessé ez.

Ha pl. 2 félévet jársz az egyikre, majd váltasz, ott már szorosabb lesz a dolog, mert 2-t levontak a támogatott félévekből, vagyis igyekezz ne csúszni, akkor elvileg pont kijössz.

Ha szerinted jó esélyed van, és nagyon nem tetszik a jelenlegi hely, azt is megteheted, hogy ezt a félévet szünetelteted (passziválod). (Bár talán most már csak dékáni engedéllyel tudod, gyorsan intézd, ha ezt akarod) Ekkor nem vonnak a támogatott félévek számából, viszont megmarad a jogviszonyod, ha nem sikerülne a felvételi, újra tudod aktiválni.

Egyébként jársz tovább, és majd ha kiderül hogy felvettek (gondolom nyáron), szólsz az intézményeknek hogy mi a szitu.

Én így tudom, de még alaposabban utána tudsz nézni a neten.

2009. febr. 12. 22:45
 4/7 anonim ***** válasza:
így van ahogy mondod...én épp így csináltam...tavaly még mikolcra jártam, februárban beadtam a papírom, mint a 12.-esek, ugyanúgy megjelöltem több szakot a választott egyetemen, felvettek és most debrecenben tanulok....de elvileg még a miskolci jogviszonom is megvan, csak passzívra tették a félévemet, szóval ha tudnám vagy akarnám akár azt is folytathatnám bármikor... (lusta voltam eddig kiíratkozni, azt hittem kirúgnak magktól, ha nem megyek be :D)
2009. febr. 13. 17:28
 5/7 anonim ***** válasza:
ja ás államilag finonszírozottra vettek föl itt is, nem volt gond, hogy már van egy államilag finonszírozott szakom...
2009. febr. 13. 17:29
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi!
2009. febr. 15. 20:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is így jártam. 1 évet vesztettem. Ezt a mostanit meg igyekszem befejezni, de szerintem menni fog :)
2009. júl. 6. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!