Ha elkezded az egyetemen a tanulmányaid, viszont az első félév végén meggondolod magad, simán jelentkezhetsz februárban másik egyetemre?
Simán, csak az előttem szólót pontosítanám. Ha rögtön tavaszi félévben akarsz kezdeni, (keresztfélév), akkor csak fizetős indul, de ha "normál" ősszel kezdődőre jelentkezel, bármit megjelölhetsz.
Az állami támogatás az első diplomáig (és asszem valami 35 év alatt) szól, valahogy úgy számolják a féléveket, hogy amelyik egyetemen vagy éppen, annak féléveinek száma +2 ingyenes. Ha átnyergelsz másik egyetemre, ahol több/kevesebb szemeszter van, akkor arra válik érvényessé ez.
Ha pl. 2 félévet jársz az egyikre, majd váltasz, ott már szorosabb lesz a dolog, mert 2-t levontak a támogatott félévekből, vagyis igyekezz ne csúszni, akkor elvileg pont kijössz.
Ha szerinted jó esélyed van, és nagyon nem tetszik a jelenlegi hely, azt is megteheted, hogy ezt a félévet szünetelteted (passziválod). (Bár talán most már csak dékáni engedéllyel tudod, gyorsan intézd, ha ezt akarod) Ekkor nem vonnak a támogatott félévek számából, viszont megmarad a jogviszonyod, ha nem sikerülne a felvételi, újra tudod aktiválni.
Egyébként jársz tovább, és majd ha kiderül hogy felvettek (gondolom nyáron), szólsz az intézményeknek hogy mi a szitu.
Én így tudom, de még alaposabban utána tudsz nézni a neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!