Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » S. O. S. BGF-fel kapcsolatos...

S. O. S. BGF-fel kapcsolatos kérdés! Ha turizmusra vesznek fel angol nyelven,2 félév elteltével átjelentkezhetek kereskedelemre (angol) és megkezdhetem velük a 3. félévet?

Figyelt kérdés

Úgy tudom, hogy az első évben mindenhol, minden ugyanaz, közgáz, számvitel stb, ebből kiindulva ha nem vesznek fel idén kereskedelemre , de turizmusra igen ( és szintén angolul ) a következő évben van esélyem átjelentkezni és megkedeni a köv. félévet , mintha felvettek volna? beszámítják a krediteket, vizsgákat, és nem jelent félév vagy időkiesést?

S.O.S.

2011. febr. 14. 22:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Annyit tudok a bgf pszfk-án átlehet jelentkezni, másik szakra az intézményen belül az első év végén dékáni méltányossági kérelemmel, amennyiben 50 kreditet teljesítettél. De azt nem tudom hogy így van-e a te karodon. Remélem tudtam segíteni.
2011. febr. 14. 22:26
 2/6 A kérdező kommentje:

igenigen!! :) nagyon örülnék neki, de vajon ennyire ugyanazt tanulják turizmuson és kereskedelmen az első évben? mert ha akár 2-3 tantárgy eltér , és egymásra épül, akkor lehet,hogy bajba kerülök, mert nem tudom felvenni, mint a többiek, és féléveket csúszhatok emiatt :S

mit gondoltok?

2011. febr. 14. 22:47
 3/6 anonim ***** válasza:
Hat szerintem teljesen azert nem egyezik meg a turizmus es a kereskedelmi szak elso eve kurzusrol kurzusra, tehat ha meg at is vesznek, tuti hogy potolnod kell a lemaradast, es ha az adott tantargyak nincsenek meghirdetve abban a felevben, akkor mindenkeppen csuszol. Szerintem hivd fel a BGF-et, ok biztos tobbet tudnak errol.
2011. febr. 15. 09:11
 4/6 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy lesznek olyan tárgyak, amiket pótolnod kell, de szerintem azt gyorsan meg tudnád oldani, legfeljebb egy félévet csúsznál...tényleg sok közös tárgy van, hisz mindkettő gazdasági szak.
2011. febr. 15. 14:34
 5/6 A kérdező kommentje:
sziasztok! köszi a válaszokat, de az a csúszás nem olyan mindegy, mert államin is fizetni kell 180ezret nyelvi hozzájárulásként, mert angolul tanítanak..tehát, 1 tantárgyért nem szívesen fizetném be ezt az összeget, mert elcsúsztam :S bementem a suliba, ott azt mondták, hogy működik ez az átjelentkezés, csak el kell érnem a pontszámot, amire át akarok jelentkezni ami szívás, mert mégegyszer újra kéne érettségizzek , csak így már suli mellett :S valamint elkértem a tanrendet, h melyik szakon mit tanulnak , és 8 tantárgyi eltérést találtam a kermark és turism között, amik ha vmire épülnek és én nem tudom felvenni akkor hatalmas szívás :S
2011. febr. 17. 10:50
 6/6 anonim ***** válasza:

Idokeses nelkul szerintem nem fogsz tudni atmenni az egyik szakrol a masikra, hanem maximum ugy hogy ujrajelentkezel es ha felvesznek, a turizmuson kevesebb tantargyad lesz, mert egyes tantargyakat eltudsz fogadni. De attol meg mindig elsoeves leszel turizmuson, tehat nem raknak egybol at masodik evre, mert biztos vannak tantargyak amik egymasra epulnek. Igy osszesen min. 8 felevet fogsz oda jarni, az elso ket felevet turizmuson, majd a kov 6-ot ker- es marketingen. Ezt az idot szerintem nem tudod leroviditeni, ha ugy akarod csinalni mint ahogy irtad.

En a helyedben, ha nem vennenek fel ker. marketingre, inkabb kihagynek egy evet, letennek nyelvvizsgakat, emelt szintu erettsegit, es jovore ujra probalkoznek.

2011. febr. 17. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!