Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ötletek? 300-350 pont közötti...

Ötletek? 300-350 pont közötti pesti egyetemre vagy fősulira vmi humán szakra?

Figyelt kérdés

Humán beállítottságú vagyok, és 3.helyre kellene vmi végszükség esetére (nappali, állami képzésben)

költségtérítéses sajnos szóba se jöhet:S

2011. febr. 12. 16:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Remélem azt tudod, hogy a humán szakok 98%-a semmi megélhetést nem fog biztosítani és ennyi pontszámmal sok értelmes szak államin nincsen. =(
2011. febr. 12. 16:24
 2/11 A kérdező kommentje:
matek, fizika távol áll tőlem sajnos:S
2011. febr. 12. 16:24
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát figyelj. Fogsz egy először is egy idei felvételi tájékoztató könyvet, bejelölgeted mi az, ami megtetszik. Az a baj amúgy, hogy nagyjából minden szakon van matekos tárgy, én pl. turizmuson vagyok és minden félévben volt valami matek, pl. analízis, statisztika, kombinatorika, most lesz pénzügy meg számvitel gyakorlat, szóval erre így készülj.

Na de kinézel egy jó adag neked tetsző szakot, aztán rákeresel a tavalyi felvételi ponthatárokra (google majd megmondja hol, fejből nem vágom, felvi.hu-n is fent van talán). Na és megnézed hol mennyi volt tavaly az állami. De még 350 pont is édes kevés sok helyre, nemhogy 300 vagy akörül... =(

2011. febr. 12. 16:33
 4/11 anonim ***** válasza:
77%

Szia!

Tavaly én is hasonló cipőben jártam , humán tárgyakból voltam csak penge:magyar,töri,filozófia. A választható érettségi tárgynak a földrajzot választottam,muszájból tulajdonképpen. Na most 351 ponttal zártam az évet,az ország egyik legerősebb(?) főiskoláján jelöltem meg az első négy helyen szabad bölcsészt,magyart,törit, pedagógiát... egyik helyre sem jutottam be,kevés volt a pontom:S a végére bejelöltem a földrajzot ,ha nincs más alapon,mivel ennek az 50%-a tulajdonképpen társadalomtudomány...azóta földrajz szakos hallgató vagyok. Ja és persze csak államilag finanszirozott nappali képzések jöhettek nálam is számításba.

2011. febr. 12. 17:14
 5/11 anonim ***** válasza:
Bocs az offért.Utolsó melyik egyetemre jársz?Mennyire nehéz?Mennyire kell oda matek?
2011. febr. 13. 12:12
 6/11 anonim ***** válasza:
nem egyetemre,hanem fősulira járok:EKF, hát 1. éves vagyok ,most tolom a 2.félévet ,1.félévbe volt statisztikánk,meg lehetett csinalni ,most is van matek óránk ,de ahogy nézem ez is megoldható,én mindenesetre 2-es voltam középsuliba matekbol ,érettségim is annyi lett,de eddig a matek nem okozott nagy nehézségeket,remélem ezután sem fog.
2011. febr. 13. 21:47
 7/11 anonim ***** válasza:
ja és ,hogy mennyire nehéz? tanár és tárgy függő ,volt olyan tantárgy amire beadandot/beadandokat kellett csinalni és meglett a jegy,volt olyan ,hogy vizsgara előtte levő nap tanultam 3 órát és meglett,de olyan tantárgy is volt ,hogy egy hétig szinte mindennap 8órákat tanultam a kettesért. Viszont azt mondjak minden félév egyre nehezebb lesz...de mondom én csak az első félévről tudok egyelőre nyilatkozni érdemben
2011. febr. 13. 21:51
 8/11 anonim ***** válasza:
Köszi.Csak azért érdeklődtem mert én se voltam túl jó matekból,meg,hogy egyáltalán mennyire nehéz.Bejelöltem földrajz szakot is,igaz én PTE-n
2011. febr. 13. 22:36
 9/11 anonim ***** válasza:
és azt még megmondanád milyen óráid voltak eddig?
2011. febr. 13. 22:37
 10/11 anonim ***** válasza:

tavaly infotech I,fizika alap,kémia alap,eu ismeretek,geostatisztika GY+E ,minőségbiztosítás,ásvány és kőzettan GY+E, földrajztudomány története,M.o. történeti földrajza,politika és szociálgeográfia,kultúrföldrajz, filozofiatörténet

idén: általános term. földrajz GY+E,M.o. társ. földrajz, Ált. gazd. földrajz,Alkalmazott matek Gy+E,Meteorologia Gy+E,Föld és élet fejlődése Gy+E,Infotech 2,Beszédművelés,Népesség és településföldrajz,Föld kozmikus kapcsolatai

2011. febr. 13. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!