Ötletek? 300-350 pont közötti pesti egyetemre vagy fősulira vmi humán szakra?
Humán beállítottságú vagyok, és 3.helyre kellene vmi végszükség esetére (nappali, állami képzésben)
költségtérítéses sajnos szóba se jöhet:S
Hát figyelj. Fogsz egy először is egy idei felvételi tájékoztató könyvet, bejelölgeted mi az, ami megtetszik. Az a baj amúgy, hogy nagyjából minden szakon van matekos tárgy, én pl. turizmuson vagyok és minden félévben volt valami matek, pl. analízis, statisztika, kombinatorika, most lesz pénzügy meg számvitel gyakorlat, szóval erre így készülj.
Na de kinézel egy jó adag neked tetsző szakot, aztán rákeresel a tavalyi felvételi ponthatárokra (google majd megmondja hol, fejből nem vágom, felvi.hu-n is fent van talán). Na és megnézed hol mennyi volt tavaly az állami. De még 350 pont is édes kevés sok helyre, nemhogy 300 vagy akörül... =(
Szia!
Tavaly én is hasonló cipőben jártam , humán tárgyakból voltam csak penge:magyar,töri,filozófia. A választható érettségi tárgynak a földrajzot választottam,muszájból tulajdonképpen. Na most 351 ponttal zártam az évet,az ország egyik legerősebb(?) főiskoláján jelöltem meg az első négy helyen szabad bölcsészt,magyart,törit, pedagógiát... egyik helyre sem jutottam be,kevés volt a pontom:S a végére bejelöltem a földrajzot ,ha nincs más alapon,mivel ennek az 50%-a tulajdonképpen társadalomtudomány...azóta földrajz szakos hallgató vagyok. Ja és persze csak államilag finanszirozott nappali képzések jöhettek nálam is számításba.
tavaly infotech I,fizika alap,kémia alap,eu ismeretek,geostatisztika GY+E ,minőségbiztosítás,ásvány és kőzettan GY+E, földrajztudomány története,M.o. történeti földrajza,politika és szociálgeográfia,kultúrföldrajz, filozofiatörténet
idén: általános term. földrajz GY+E,M.o. társ. földrajz, Ált. gazd. földrajz,Alkalmazott matek Gy+E,Meteorologia Gy+E,Föld és élet fejlődése Gy+E,Infotech 2,Beszédművelés,Népesség és településföldrajz,Föld kozmikus kapcsolatai
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!