Államilag finanszírozottra mennyire nehéz bekerülni pl. komm. Média szaknál? Meg megoldható az alábbi?
Ha nem végzed el, akkor is mehetsz, a lényeg hogy kellő pontszámod legyen a bekerüléshez. Az hogy adott iskolába mekkora ponthatár kell, illetve neked várhatóan mennyi pontod van/lesz, a www.felvi.hu-n megtudod nézni! Hogy az adott iskola elfogadja e plusz pontként az adott okj-s végzettséget, az megint más kérdés, utána kell nézni!
Attól hogy elvégzed ezt, még jelentkezhetsz államira.
Én csak azt nem értem, hogy mi köze a programozási képesítésnek a kommunikáció szakhoz.
Egyébként a helyesírásoddal szerintem nincsen igazán gond, csak nehezen érthető a fogalamzásod.
Igen, arra értettem ahogyan leírtad a szakot, illetve ahogyan az előttem szóló mondta, a fogalmazásod fura.
Nem piszkálás, csak adj magadra. Tényleg semmi közöm hozzá, viszont én már el is végeztem a szakot és dolgozok. Csak tanács útravalóul. Amúgy a felvi sokat segít a ponthatárokkal. Nekem kellett anno egy 96% és egy 90%-os érettségi, középfokú nyelvvizsgával. Ilyen eredményekkel tudsz bekerülni kb. a viszonylag alacsonyabb ponthatárú kommunikáció szakokra.
ha felvesznek szerintem akkor kétszer gondold át hogy maradsz-e a suliban szakon. utána valószínűleg még nehezebb lesz bekerülni egyetemre,nagy valószínűséggel utólag kell érettségizned,vagy javítanod,hogy ugyanarra a szakra 2 évvel később bekerülj.folyamatosan szigorodnak a felvételik!
az se utolsó szempont h diák kedvezmények 26 éves korig járnak,ha ezen felül tanulnál,helyi bérlet,különböző kedvezmények nem lennének,és kalkuláld bele h 5 éves általában egy egyetemi szak (alap+mester)
nekem is van a sulimban plusz 2 év az érettségi után,de semmi pénzért nem maradnék mert szerintem nem éri meg mégha szeretem is.. utolag mondjuk emelt természettudomány tantárgyból érettségizni.. hááát
gondold át :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!