Kell-e matekból érettségiznie annak, akinek igazolása van diszkalkulációról?
Figyelt kérdés
2011. febr. 3. 11:38
1/7 anonim válasza:
A betegség neve tudtommal diszkalkulia (ha ilyen betegséged lenne, tudnád, h mi a helyes neve).
Egyébként szerintem így is kell érettségizni, csak kapnál valami könnyítést pl. több időt a feladatok megoldására.
Ha azonban tényleg diszkalkuliás vagy, hívd fel az Oktatási Hivatalt, vagy írj nekik e- mailt, és ők tudnak segíteni a szükséges lépésekben.
2/7 anonim válasza:
Nekem van egy diszkalkuliás osztálytársam, neki nem kell matekból érettségiznie, helyette választhat egy másik tárgyat.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Ja és az elsőhöz még annyit, hogy miből gondolod, hogy nekem van diszkalkuliám? Egy barátom kért meg, hogy írjam ki GYK-ra, mert ő nincs fent.
2011. febr. 3. 15:27
5/7 anonim válasza:
Nem kell belőle érettségiznie, helyette más tárgyat kell választania. De ezek után ne akarjon közgazdász vagy mérnöki karra menni.
6/7 anonim válasza:
Miért sajnos, hogy felmentést kap?
Egy diszkalkuliás tipikusan csak az első négy év tananyagát tudja megtanulni. Amelyikük képes megismerni a racionális, vagy a valós számok világát, az enyhe diszkalkuliásnak számít. Ezek után nem lehet tőle tizenkét évnyi matematikát számonkérni. Akkor egyáltalán ne érettségizhessen?
7/7 anonim válasza:
Nem kell. Más tárgyat kell felvennie..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!