Szakközépből tényleg nehezebb bekerülni egyetemre, mint gimiből?
Előnyöd van, ha a szakodhoz megfelelő egyetemre akarsz majd menni. Nálunk is van, aki ugyanoda járt, mint én, műszaki szakközépiskolába. Elvégezte a technikumot, most meg évfolyamelső (ha jól tudom). Körülbelül 4.3-as átlaga van. Ugyanonnan jöttem ugye, én 4.1-el éldegélek, ehhez képest volt olyan, aki elit gimnáziumból jött, tanárok kedvence volt végig ötössel, és meghúzták infoból.
Szerintem egyáltalán nem az iskola típusától függ az egész. Inkább attól, hogy mennyire szeretnél valamit elérni, és azért képes vagy-e bármit megtenni...
Sajnos a gimi az semmi.
Szakközépböl sokkal könnyebb,mert ott van szakmai tárgy, pl info vagy közgáz.
Gimibe biztos nem íratom soha majd az én gyerekemet se.
A gimi csak a felvágásra van, h óó biztos egyetemre megy a gyeerek,és óóó magántanárra van pénz.Mert a gimiben nem magyaráznak ám mindent olyan jól el mint egy szakközépben:)
Legalábbis ,erre felénk,amik vannak sulik,ez a tapasztalat:)
Azért könnyebb gimiből bekerülni a felsőoktatásba, mert ott a szakmai tantárgyak helyett "rendes" tantárgyak vannak. magyarán több nyelv vagy matek, töri stb. ez pedig azt eredményezi (elvileg) hogy jobban sikerül az érettségi, ergo több lesz a pontja, tehát nagyobb az esélye hogy felveszik.
Amit pedig előttem írt valaki hogy a szakikban jobban elmagyarázzák az anyagot... OSTOBA általánosítás, gratulálok.
19:29
Tudtad, hogy nem "rendes" tantárgyból is lehet érettségizni? Nekem konkrétan volt vagy 5-6 tantárgyam, ami szakmai volt egy évben. Igaz, nem abból érettségiztem, de hasonló téren tanulok mérnöknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!