Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Közepes matekkal lehetek mérnök?

Közepes matekkal lehetek mérnök?

Figyelt kérdés
Most 7.-es vagyok, és folyamatosan 3-asokat írok, de én érzem, vagyis mindig értem a matekot de mégis 3-ast írok, az első félév jegyeim: 3 3 3 4 tudom hármasra, szerintetek ilyen jeggyel lehetek mérnök?
2011. jan. 31. 16:18
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Messze van az még, szóval semmi sincs veszve. Csak sokat kell akkor matekozni. Mondjuk az sem mindegy, milyen témákra kapod most ezeket a jegyeket.
2011. jan. 31. 16:21
 2/9 anonim ***** válasza:
85%
Az egyetemi matek köszönőviszonyban sincs a hetedikessel. Ha érted, akkor nincs gond, viszont ha az alapoknál vannak hiányosságaid, és azért írsz hármasokat, akkor sajnos mérnökként nem túl jók a kilátásaid. Bár ezzel a kérdéssel szerintem azért gimnázium 10. osztályáig lehet várni, ha akkor is hármas vagy, már gond van. De addig még úgyis ötször váltasz álomkarriert.
2011. jan. 31. 16:22
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Közepes matekkal nem lehetsz mérnök, de még van időd addig feljönni, sokat fogsz közben változni.
2011. jan. 31. 16:30
 4/9 anonim válasza:

ha szorgalmas leszel fosulin akkor minden gond nélkul én se vagyok zseni, de ennek ellenére elfogom végezni a mérnokit.

amugy meg nem a matematikán van a fo hangsúly.

2011. jan. 31. 17:13
 5/9 anonim ***** válasza:
Simán lehetsz mérnök.
2011. jan. 31. 18:49
 6/9 anonim ***** válasza:

Szorgalmasnak kell lenned és simán lehetsz még mérnök:) Ha érted és úgy sem sikerül akkor a koncentrációs képességeddel lehet valami probléma. Egyél egy kis csokit, igyál vizet dolgozat előtt és sose izgulj hátha úgy jobb lesz:)

L/19

2011. jan. 31. 21:11
 7/9 anonim ***** válasza:

Valóban messze van még addig még sokat alakulhat a tudásod és egy pár év múlva lesz érdemes ezt a témát elővenned, nem mellesleg folyamatosan tanulni középiskolában.

De, a mérnöki szakokon a matek csak egy töredéke tananyagnak.A fizika sokkal sokkal több, különféle témákban találkozhatsz vele.Én gépészmérnöknek tanulok, a matek az első félévben szinte egy sétagalopp volt némely tárgyak mellett, utána kicsit lehet nehezedik, erről nincs nagy tapasztalatom, csak most kezdtem a második félévet.Viszont fizika keményen van, rengeteg témából(általános mérnöki alapismeretek,statika,szilárdságtan,dinamika,rezgéstan,

elektromosságtan,mágnesesség,hőtan,anyagszerkezettani ismeretek,áramlástan).Továbbá rengeteg tárgyban fizika van ami mellett műszaki rajz is van együtt,és akkor ezekután jön még a szakirány, ott pedig attól függ mit választ az ember.

2011. febr. 16. 21:23
 8/9 anonim ***** válasza:

21:23

Miért egyenlő egyeseknél a fizika a mérnökkel? Én is annak tanulok, ugyanúgy második féléves vagyok, de nálunk csak nagyon alapvető fizika van. Lényegében maga a fizika tantárgy a középiskolai anyag egy apró töredéke. Persze a szakmában előjön a fizika az elméleti résznél, de nálunk inkább a geometria a fontos. Hjam, és mellesleg földmérő mérnöknek tanulok.

2011. febr. 17. 20:06
 9/9 anonim ***** válasza:
20:06: akkor az megint nem a közepes matek szintje. Ugyanott vagyunk.
2011. febr. 17. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!