Közepes matekkal lehetek mérnök?
ha szorgalmas leszel fosulin akkor minden gond nélkul én se vagyok zseni, de ennek ellenére elfogom végezni a mérnokit.
amugy meg nem a matematikán van a fo hangsúly.
Szorgalmasnak kell lenned és simán lehetsz még mérnök:) Ha érted és úgy sem sikerül akkor a koncentrációs képességeddel lehet valami probléma. Egyél egy kis csokit, igyál vizet dolgozat előtt és sose izgulj hátha úgy jobb lesz:)
L/19
Valóban messze van még addig még sokat alakulhat a tudásod és egy pár év múlva lesz érdemes ezt a témát elővenned, nem mellesleg folyamatosan tanulni középiskolában.
De, a mérnöki szakokon a matek csak egy töredéke tananyagnak.A fizika sokkal sokkal több, különféle témákban találkozhatsz vele.Én gépészmérnöknek tanulok, a matek az első félévben szinte egy sétagalopp volt némely tárgyak mellett, utána kicsit lehet nehezedik, erről nincs nagy tapasztalatom, csak most kezdtem a második félévet.Viszont fizika keményen van, rengeteg témából(általános mérnöki alapismeretek,statika,szilárdságtan,dinamika,rezgéstan,
elektromosságtan,mágnesesség,hőtan,anyagszerkezettani ismeretek,áramlástan).Továbbá rengeteg tárgyban fizika van ami mellett műszaki rajz is van együtt,és akkor ezekután jön még a szakirány, ott pedig attól függ mit választ az ember.
21:23
Miért egyenlő egyeseknél a fizika a mérnökkel? Én is annak tanulok, ugyanúgy második féléves vagyok, de nálunk csak nagyon alapvető fizika van. Lényegében maga a fizika tantárgy a középiskolai anyag egy apró töredéke. Persze a szakmában előjön a fizika az elméleti résznél, de nálunk inkább a geometria a fontos. Hjam, és mellesleg földmérő mérnöknek tanulok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!