Három hónap alatt fel lehet készülni történelem érettségire?
Sziasztok!
Idén jutottam el addig, hogy tovább szeretnék tanulni, az ELTE-történelem szakára gondoltam, mert ott lehet többféle minor is választani. Ahogy számoltam 398 pontom van jelenleg, viszont tavaly 405 volt a felvételi ponthatár, és idén várhatóan megint magasabb lesz=> Történelemből újra kell érettségiznem, viszont legutoljára 10 éve tanultam törit. Szerintetek lehetséges felkészülni 3 hónap alatt egy emelt szintű 65%-os történelem érettségire? Vagy egy 85%-os középre könnyebb lenne?
Hát én a középszintű törire annyit tanultam, hogy végigolvastam a 4 tankönyvet. Amiről úgy gondoltam, hogy lehet belőle esszé, azt kisit alaposabban megnéztem.
Szóbelire meg megtanultam a tételeket.
93% lett, pedig mindig is utáltam a törit, és nem is ment túl jól...
Az emelt az viszont nehéz. Ráadásul szubjektív. De a közép az vicc.
Valóban, a közép nagyon könnyű, csak el kell olvasnod a 4 könyvet, memorizálgatni a dolgokat, beszerezni egy JÓ atlaszt, és simán megvan a 85+.
Az emelt viszont tényleg sokkal árnyaltabb, fontos hozzá egy töritanár aki rávilágít a mögöttes dolgokra is, vagy pedig olyan könyvet szerzel be, ami sokkal bővebben tárgyalja a dolgokat. A szóbeli része viszont pofon egyszerű, mert megveszed 2ezerért az idei szóbeli tételeket kidolgozó könyvet, és bemagolod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!