Jár-e többletpont hátrányos helyzetért?
Anyukám középiskolai tanulmányaim alatt szerzett szakmát,valamint jövőre fog érettségizni... A részletes tájékoztatás szerint hátrányos helyzetűnek számítok,ha általános iskolai tanulmányaim megkezdésekor legfeljebb az iskola 8. évfolyamát fejezte be.
A kérdésem az lenne,hogy esetlegesen beleköthetnek-e abba,hogy most már van szakmája és elkezdte a gimit.
Előre is köszönöm :)
akkor kapsz 25 többletpontot, ha mindkettejüknek.
szerintem igazságtalan (jöhet a lepontozás) mert engem anyukám egyedül nevel viszont neki van érettségije amivel lássuk be nem sokra megy. én sem vagyok pedig rossz tanuló, úgy érzem nekem is járna többletpont emiatt, dehát ez van, el kell fogadni. örülj, hogy te megkapod
Hihetetlen, hogy ahelyett, hogy a kerdesre valaszolnatok, a torvenyt kezditek el szidni. Lehet, hogy nem igazsagos, de ez van, sem en, sem ti, sem pedig a kerdezo nem tehet ellene semmit, de ha mar jar neki, esetleg hadd hasznalja ki a lehetoseget.
A kerdesre valaszolva:
szerintem jar a 25 pont, de en a helyedben megkerdeznem ugyanezt az info@felvi.hu email cimen, biztos, hogy par napon belul valaszolnak, es ez legalabb hivatalos.
Látom, már sokan írták, hogy jár a plusz pont. Viszont nekem egyszer erre a kérdésre ezt válaszolták e-mailben(Oktatási és Kulturális Minisztérium):
Halmozottan hátrányos helyzetű jelentkező (50 többletpont adható): az a már eleve hátrányos helyzetű jelentkező, akinek a tankötelessé válásának időpontjában törvényes felügyeletét ellátó szülője/szülei - a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvényben szabályozott eljárásban tanúk előtt tett önkéntes szülői nyilatkozat szerint - legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkezett/rendelkeztek, valamint az, akit tartós nevelésbe vettek.
Ezekszerint pedig 50 pont kapható. Viszont más leírásokban én is 25-öt olvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!