A levelezős államilag támogatott szakokon miért 400 körüli a ponthatár? (szociális munka, gyógypedagógia stb. ) A statisztikák szerint keveseket is vesznek fel.
Mert a ponthatárt úgy húzzák meg, hogy az egyetem felvehet x diákot, és aki oda jelentkezett, azok közül a legtöbb pontot elérő x diákot veszi fel.
Esetleg hajts rá a matekra, hogy ne húzza le a pontjaid. 340 pont nagyon kevés.
Csak nem lehetnek olyan hülyék, ha képesek 400 pontot összekaparni.
Nekem két 90% érettségi tantárgyam van, plusz egy közép C nyelvvizsgám és még így sincs 400 pontom:D
Amúgy meg elég keresettek ezek a szakok, mert elég könnyű elvégezni, az más tészta, h semmire nem jó, de sok helyen van, h kell egy diploma, teljesen mindegy, h milyen és te vagy a jani!
Huh! Mi az hogy semmire nem jók ezek a diplomák? Mondjuk egy gyógypedagógiai képzés egy gyógypedagógusnak pont jó, ami egy nagyon szép, nagyon elhivatott és nehéz szakma!!
Szerintem talán ezért is magas a ponthatár...Nekem nagy álmom a gyógypedagógia...398 pontom van:-(
Nem ey ismerősöm van, akinek megvan ez a gyógypedagógus meg a szociálpedagógus aztán semmit nem értek vele!
Kivétel mondom azok, akiknek kellett egy diploma aztán cső!
Nekem is pont ez a bajom, a pontszámító kalkulátor nekem kevés pontot adott ki. kiváncsi voltam milyennek kéne lennem, hogy 400 pontom legyen. De nem a többi tantárgy húzza le elméletileg, hiába vagyok matekbol meg töriből 3-as! Kipróbáltam, és két 75%os emeltemnek kéne lennie kb, angol meg magyar, ahhoz hogy elég pontom legyen. ha a matekom és törim 5-ös lenne az kevesebb mint 10pontot dobna a pontjaimon...
Ennek alapján feltételezem, hogy sokan azok közül akik jelentkeznek vannak többletpontjaik (+ diploma, verseny, okj stb....) A barátnőm oda jár és azt mondta hogy sokan +diplomával kerülnek be. Szerintem ez nagyon igazságtalan a rendszerben! Az összes többit elfogadhatónak tartom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!