Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan tudnám fejleszteni a...

Hogyan tudnám fejleszteni a hallás utáni értést?

Figyelt kérdés
angol nyelvvizsgára készülök
2011. jan. 6. 15:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Nézz angol nyelven filmeket.

Először szedhetsz le hozzá angol feliratot is, de magyart semmiképp. Aztán ha már rutinosabb vagy, egyszerűen csak a filmet nézd és hallgasd, mindenféle felirat nélkül. Hamar bele lehet jönni. :]

Vagy próbáld meg megérteni a kedvenc angol előadóid szövegeit. Esetleg ha egy új zenét hallasz, ami tetszik, akkor a dalszövegére ne keress rá rögtön a neten, hanem hallgasd meg többször egymás után és próbáld meg megérteni (ha nem is minden szavát, de ) legalább a lényeget.

Valamint ha megkéred az angol tanárodat, hogy gyakoroljatok több listening-es feladatot, szerintem nem fog ellenkezni.

A nyelvvizsgához pedig sok sikert! :]

2011. jan. 6. 16:08
 2/5 A kérdező kommentje:

megpróbálom!

és köszönöm!:)

2011. jan. 6. 16:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Erős brit akcentusú előadókat ajánlanék meghallgatásra (gondolom diák vagy, ezért elsősorban kortársakból válogattam, és abból a stílusból, amit ismerek).

Devlin, Professor Green, Example, Tinie Tempah, Chipmunk, Tinchy Stryder, Skepta - ezek hip-hoposok, nem tudom, mi a te stílusod, de nyelvtanuláshoz tökéletes:)

2011. jan. 6. 17:40
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez volt az én módszerem amikor készültem:

A filmekhez letöltök angol feliratot, azt megnyitom szövegszerkesztővel, és elolvasom a szöveget 1-2 percre előre. Majd elindítom a filmet, és mivel emlékszel hogy mi volt a szöveg, rá fogsz ismerni amikor a filmben is elhangzik! majd megállítom a filmet, megint előre elolvasok egy pár percnyit. Ez szerintem nagyon jó módszer, mert ha a filmmel egy időben megy a felirat akkor nem biztos hogy a hangra fogsz koncentrálni, hanem az feliratra!

2011. jan. 6. 18:46
 5/5 A kérdező kommentje:
jajj nagyon szépen köszönöm!sokat segítettetek!!:)
2011. jan. 7. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!