Egy levelezőn szerzett diploma ér annyit, mint a nappali képzésen szerzett?
Azért mert van akitől többet kértek a vizsgán, nem jelenti azt, hogy hülyeség amit a többiek írtak, nálunk például messze könnyebb volt a levelező. Furcsának tartom, hülyeségnek nevezni mások konkrét tapasztalatait.
Pláne, hogy arányában többen írták, hogy könnyebb a levelező.
Az utóbbi tíz évben sok állásinterjún voltam, de eddig csak egyszer kérték el megnézésre a diplomámat, és egy helyen kérdezték meg, hogy milyen eredménnyel végeztem. Ez alapján sokszor mindegy, hogy nappali vagy levelező.
Amúgy van, hogy tényleg engedékenyebbek a tanárok a levelezősökkel.
A párom mesélte egyszer, hogy náluk nappalin hármas lett a legjobb jegy, míg a levelezősök között rengeteg ötös lett ugyanaznap, ugyanabból.
Ez akkor sem igaz! Had ne Te tudd jobban, hogy nálunk milyen rendszer van! Azokban a sulikban amiket én ismerek és ahova én járok meg ott teljesen egyenrangú felek vagyunk a nappalisokkal. Na jó talán egy valamben különbözünk nekünk nincs tesi és nyelvi felkészítő sem. Gyakorlatra viszont ugyanúgy kell mennünk mint a nappalisoknak, bár én arra visszamegyek nappalira mert a levelezős gyakszi valamennyivel tényleg kevesebb. Viszont a napokban néztem át újra a tantervet és tényleg szóról szóra megegyezik a nappalisokéval! Sőt, a nappalis barátnőmmel konzultálva tudom hogy miket vesznek, mit irnak és még a vizsgásor is teljesen ugyanaz. Nekünk van könyvünk, nekik nincs! A tanárok is mondták már hogy ugyanazt kérik számon és semmi különbség nincs köztünk. Én hiszek nekik mert tapasztaltam hogy igy van. Minket dícsérnek mert a nappalisok lusták. (nem az én véleményem) Jó volt év amikor meg pl forditva volt és a nappalisok lekörözték a levelezősökat. De általában azért a nappalisok még fiatalok és nem veszik véresen komolyan, egy érett nő azért már komolyabban veszi a kötelezettségeit és nem is lóg óráról pl amit a nappalisok többségéről szerintem nem lehetne elmondani. Ismerem mindkettőt, megyek is még vissza nappalira ha gyakszi lesz de addig tökéletesen annyit tanulok és tudok mint ők!
Elfogadom, hogy vannak oylan helyek amiről Te beszélsz hogy ez nem igy van, de Te meg fogadd el hogy vannak kivételek is!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!