Megéri mentősnek tanulni?
Én helyedben orvosnak,jogásznak vagy valamilyen mérnöki pályára lépnék
Tény,hogy vannak olyan esetek amikor az emberi borzalmakat kell látnod nap mint nap a kevés pénzért.Ráadásul többször túlórázni is kell.
Szia!
Ha mentőtiszt akarsz lenni, akkor azzal tisztában kell lenned, hogy a "szirénázó mentőautó" kevés indok! Azért el kell játszani a gondolattal, hogy emberek élete, életminősége, családok sorsa van a kezedben! Igen, lehet, hogy egyszer-kétszer elröhögöd, mert másra nem való az eset, erről minden bajtársnak van már "sztorija", de nem ezek az irányadóak! A társaság szuper, ha sikerül a fordulatszámot felvenned, mind agyban, mind manualitásban, leleményességben, és ha nem csinálsz balhét! Egy biztos, mentőtiszt ként nehezen fogadnak el az orvosok, de inkább a kórházi orvosok (tiszteletem a kivételeknek), tulajdonképpen egy keskeny mesgye ez, mert orvos még nem vagy, de felruháznak olyan jogokkal, ami ezzel egy szintű; ápoló már nem vagy, mert ha bármi történik (akár jó, akár rossz) TE viszed el a balhét. Elég, ha az ápolód nem hordágyaz, mert "ki tud az menni", te meg nem vagy határozott, aztán meghal az infarktusa, vagy a tüdőembóliája miatt. Téged szednek elő jogosan!
Át kell gondolni, hogy alkalmas vagy-e erre!
És nem mellesleg a gyakorlat elég fontos. Ha nem a fizetés a mérvadó a számodra, (és ebben a szakmában nem az), akkor menj el egy mentőállomásra, legyél ápoló, aztán végezd el a Tisztit. Ha ez megvan, akkor úgyis oda kerülsz majd ahol hely van, és te elfogadod, hogy lehet az is, hogy a 168-180 órádból egy mentőállomáson csak 48-at fogsz eltölteni. Lsd: 2 műszak Eger, 3 műszak Salgótarján, 2 műszak Hatvan, egy kicsi Miskolc, és még kellene ember 12 órára Szerencsre. Na most vedd elő a térképedet! Ez megtörtént már, és semmi garancia, hogy ez nem ismétlődik meg! Mindent egybevéve nagyon szép szakma, de természetesen ennek is a magánéletben vannak buktatói. Ehhez egy megértő, és sokat tűrő pár kell!
Mindent egybevéve sok sikert, kitartást, és örömöt kívánok hozzá!
Aha..KÖszi a választ!
bárkit kérdezek, mindenki azt mondja hogy ne metős legyek mert..stb.stb. De engem ez érdekel. Meg átakarom azt az érzést élni, mikor megmentek egy embert. Csak nem akarok olyan messze el távolodni a szülő városomból. Itt Élek Berettyóújfaluba, és azért szerintem érthető, hogy mondjuk nem akarok Győrbe kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!