Lehet hogy hülye kérdés. --Mennyi a mentősök fizetése?
Sziasztok!
Én nemsokára újból pályaválasztás előtt állok és mindenképpen egészségügyben szeretnék továbbmenni.Ha minden igaz akkor lesz egy jó emelt szintű biológia érettségim, és ebbe az irányba szeretnék tovább menni, de az orvosi egyetemre lehet hogy kevés lesz az amit majd összehozok.A mentőtiszti főiskola nagyon tettszik, csak picit félek hogy később talán nem lehet belőle megélni.Szeretnék véleményeket kérdezni attól akinek van ebben tapasztalata.Azt gondolom hogy kemény munka.Ami nem zavar, mert szeretem ha pörög az élet. Ha valaki jártas ebben akkor az meg tudja nekem mondani hogy kb. mennyit kell dolgozni naponta és hogy ez megéri-e? Vagy hogy lehet-e egy mentőtiszti végzettséggel idővel máshova elhelyezkedni? Előre is köszönöm a válaszokat.
!utolsó előtti!
a mentőápoló most a mindenkori bérminimumot kapja vagyis 94000 ft-ot, elég gyalázatos azt tekintve, hogy a 30 éve ott dolgozó is ugyanannyit keres mint egy 20 éves fiatal.
amúgy meg van még 24000 ft pótlék is
Most ment el így karácsonykor a házunk mellett egy mentő, és kicsit elgondolkodtam a dolgon, és megnézem a neten menyit keresnek...itt kötöttem ki.
Nem vagyok boldog.
Tehát csak az megy mentősnek aki szeret az embereken segíteni.
Nem megélhetési forma.
Nem jutalmazzák semmivel.
Az a következtetésem, hogy csak hobbinak jó, hogy az ember úgy feküdjön le, hogy tett valami jót, de amikor jönnek a csekkek, akkor szerintem ők elgondolkodnak azon, hogy a Mekibe is többet keres egy krumplisütő.
Szerencsére vannak jó emberek...valamivel jutalmazni kéne őket mert ez így nem frankó.
NA ERRE BERÁGTAM! "na igen, ebben az a vicc, hogy a két szakvizsgás oxyológu szakorvos se nagyon kap többet, mint a sofőr, amivel nem bántom őket, csak hát durva
(és akkor csodálkozunk, hogy olyanok, amilyenek ... és már ott tartunk, hogy lassan az újraélesztendőtől is elvárnák a borítékot ... durva na)" Pl az hogy sofőr... Milyen lenéző már? Ülj be öcsém aztán taposd a szirénázó autónak úgy hogy közbe ne törj össze senkit, és a hátad mögött az ellátás is menjen. A sofőrnek jelenleg ugyan azt az ápolói szintet tudnia kell, mert ha helyzet van akkor a sofőr zsebre tett kézzel nézeget? Normális vagy? Lövésed nincs a mentőkről. Az ilyenek miatt van lenézve az országba ez a munka. Neki ha kell tudni kell reanimálni, kötözni bármibe segíteni vagy a keze alá dolgozni az ápolónak vagy tisztnek. BORÍTÉK? Háááá! Hol, kinek? Aki az utcán össze esik, eszméletlenül fog boritékot adni? Boriték helyett tudod mit kapnak? Kést a kissebségtől a nyakukhoz ha valami nekik nem tetszőt csinálnak. Mindegy hogy gépész, vagy ápoló, vagy tiszt.... mindegyikőjük munkája fontos, így van az egység. Sok ember köszönhet nekik. Az orvos az aki jól keres, és milliókat zsebel be egy évbe borítékokkal. Először gondolkodj mielött megszólalsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!