Emelt szintű töri érettségire hogyan tudnék jelentkezni?
Az emelt szintű központi! Értem ezalatt, hogy nem egy bizonyos iskolában jelentkezel reá, hanem központilag és majd aztán később kiküldik, hogy melyik iskolába leszel kiosztva.. Ez a lakóhelyedtől a legközelebbi elérhető suli lesz ahol tartanak majd emelt szintű törit!
Január vége körül kell leadni az érettségire való jelentkezést... A formanyomtatványt a oktatási hivatal bocsájtsa majd ki.. A Westend mellett van egy kirendeltsége ez ügyben. Bár interneten is meg lehet oldani! Ezekből kifolyólag a régi sulid vagy egy bizonyos suli nem fog vállalni emelt szintre való felkészítést. Ezt vagy magán úton lehet elérni, vagy egy magán tanár segítségével.
A jelentkezés nem vészes, viszont a magántanár már tud fájni.. Viszont, mivel ez egy töri így elég heti 1* járni magántancihoz.. Ő kikérdez majd illetve a későbbiek folyamán kijavítja a gyakorló feladatsoraidat illetve az esszéidet.
Ja és még annyit leírok, hogy kösd fel a gatyádat és mihamarabb kezd el tanulni az elejétől! Elég nagy anyag és szorgalom nélkül elég nehéz jól teljesíteni majd!
Ui.: Nekem 80% feletti lett:) És én is december vége felé kezdtem el készülni rá a 0ról...
Konkrétabb válasz: az Oktatási Hivatalban kell jelentkezni, és pénzbe is kerül a jelentkezés. Itt megtalálsz mindent az érettségivel kapcsolatban:
Az általános tájékoztatásra kattintva a teteje táján megtalálod a tájékoztatót a vizsgára jelentkezésről, és abban le van írva az is, mennyibe kerül a vizsga.
köszike :)
valaki tudna ajánlani egy felkészülési módot vagy tanárt vagy valamit, amivel legalább olyan 75-76%-osra meg tudnám csinálni az emelt törit? :)
13:19 vagyok, egyébként én idén érettségiztem emelt szinten töriből - tök egyedül készültem és 91 % lett :)
Ha módot kérdezel, azt mondom, hogy ne kezdd el az elejétől a végéig benyalni a tankönyvet. Inkább vegyél ki a könyvtárból, vagy szerezz be az ismerőseidtől kifejezetten érettségire való felkészítéssel foglalkozó könyveket.
Én a suli könyvtárából szereztem be néhányat, majd minden feladatot végig csináltam. Ezzel begyakoroltam, hogy miképp építsem fel a kifejtendő kérdéseket; eleinte sokat használtam hozzá a könyvet: feladat elolvasása után beleolbastam a könyvbe, és így írtam meg az eszéket.
Egy idő múlva már nem kellett a könyv :) A hasonló témájú feladatokat is megcsináltam, legalább újból és újból átvettem az anyagot, míg rögződött bennem. De ki lehet dolgozni a korábbi érettségiket is, a megoldókulcsok rettentően jó segítséget nyújtanak.
Na mármost, én ezzel karácsonytól májusig szinte mindennap foglalkoztam 1-2 órát. Soknak tűnik, de kell is, mert emelt szinten hatalmas tudásanyagot követelnek meg. emellett olvasgattam törivel foglalkozó könyveket, és persze szépen kidolgoztam a szóbeli tételeket - az egyébként sokat segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!