Hogyam működik a halasztás, felsőoktatási intézményekben?
Be szeretném adni a jelentkezési lapomat valamelyik felsőoktatási intézménybe, viszont ha felvesznek, akkor szeretnék egy év halasztást kérni. Nem egészen érzem még magam késznek arra, hogy távol kerüljek az otthonomtól, még ha a legközelebb eső intézményt választom is. Szóval még adnék egy évet magamnak. Ez idő alatt szeretnék nyelvvizsgázni és egy okj-s szakmát szerezni. Vagy legalább az egyiket mindenképp. Esetleg, ha időm engedné, elmennék mellette dolgozni, hogy ne a szüleimet terheljem. (Hisz azért ez is közrejátszik) Azért is adnám be most, mert biztonságot adna, ha tudnám, hogy már fel vagyok véve és ugye azt is hallani, hogy jövőre emelik az alapponthatárt is és majd csak emelt érettségihez kötnék a felsőoktatási tanulmányokat. Tudom, nem a legjobb dolog így nekivágni, de ez lenne a legmegfelelőbb megoldás számomra. Érdekelne, hogy hogy működik a halasztás? Be kell menni és kérni? Ezt nagyon nem szokták szeretni a fősulikon/egyetemeken, ugye? Illetve, ami lényeges, hogy kell-e fizetni költségtérítésesnél ilyenkor a féléves összegeket? Vagy egyáltalán kell-e valamennyit fizetni?
Illetve akkor kell-e fizetni, ha ne adj Isten mégsem megyek egy év múlva sem? Nem tervezem, hogy nem is megyek és elveszem mások elől a helyet, nehogy azt gondoljátok, csak felkészülnék erre a lehetőségre is. Szóval érdekelne ez is. Hogy mégis hogyan működik ez?! Előre is köszönöm mindenkinek, aki elolvasta a hosszú történetemet és annak is, aki tudna segíteni. Üdv. mindenkinek!
rögtön így kezdeni nem szokták megengedni.
idén érdeklődtem egyben, ott hangzott el a kérdés, határozott NEM volt a válasz illetékes szájából.
minek most jelentkezni, jelentkezz jövőre, vagy kezdd el most, és csak belejössz!!! ha nem, akkor kérsz egy fél év múlva.
passzivált félévre nem kell fizetni.
De minek dobnál ki időt
-az életedből,
-az államilag támogatott (esetleg) idődből ?
nem olyan hosszú az élet, ahogy fiatal korban látszi ! :(
én most végzek egy sulival, és már alig várom a végét.
(40-es)
Értem. Ezek szerint te sem egyől mentél.
Pedig azt mondta ofőm, hogy lehet halasztást kérni, ha felvesznek és csak jövőre menni. Csak azt nem tudom, hogy megy ez.
Ezért gondoltam, hátha tudja itt valaki.
Sőt, egy ismerősöm is így csinálta, igaz ő két éve. Csak sajnos nem találkozom vele azóta, mert külföldre költözött. Na mindegy. Leírtam, miért szeretnék most jelentkezni. Sok sikert a sulihoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!