Ha érdekel az EU, nemzetközi kapcsolatok, diplomácia, ENSZ, az ún. válságövezetek helyzete (Koszovó pl. ), akkor a nemzetközi igazgatási vagy a nemzetközi tanulmányok szakra érdemes inkább jelentkezni?
Azt hiszem, a legjobban a Koszovóhoz hasonló országok helyzete érdekel, vagyis amelyeknek a függetlensége kérdéses. De nem tudom, erre érdemes-e alapozni...A nk. tanulmányokról hallottam olyat, hogy mindenfélét tanulnak, de végül semmihez sem értenek igazán...
Ha végeztél, akkor van már elképzelésed arról, hogy mennyire lehet ezzel a szakkal elhelyezkedni? Neked sikerült, illetve volt csoporttársaknak? Tudom, idegen nyelv fontos (ezzel nincs is gond, angol-német középfok, spanyolt most kezdtem), meg a kapcsolatok is, de ezek nem a szak megkezdése előtt alakulnak ki:))
Köszi a választ egyébként.
"Ha érdekel az EU, nemzetközi kapcsolatok, diplomácia, ENSZ, az ún. válságövezetek helyzete (Koszovó pl. )"
Akkor olvass ilyen témájú könyveket. Mindig menő, még egy kicsit szexi is, ha valakit nemcsak a hülye tévésorozatok érdekelnek.
"akkor a nemzetközi igazgatási vagy a nemzetközi tanulmányok szakra érdemes inkább jelentkezni?"
Egyikre sem érdemes jelentkezni. Ha az érdemesség érdekel, akkor menj villamosmérnöknek, gépészmérnöknek vagy vegyésznek, vagy ha azokat nem bírod, akkor orvosnak, jogásznak vagy pénzügyi főiskolára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!