Nem tudok dönteni, már kezdek becsavarodni, mert kapok jeleket de mindig vagy így vagy úgy? Tovább lent)
Na szóval 12 vagyok végzős, és jön a nagy kérdés hová tovább, de nem tudok dönteni, mindenki mást mond meg én sem tudok dönteni. Már van 2 előrehozott érettségim az egyik matek a másik közgazdaságtan és mind a kettő jeles lett 86%
majd a közgazdaságtant megakarom emelt szinten csinálni. Na de most sokan mondják jó vagyok matekból ( versenyeket nyerek bár a nyeremények könyvek.. semmi hasznuk de azért jó nyerni:))meg közgázból, tanáraim meg nagymamám meg sokan mondják menjek szegedre meg jó helyre pénzüggyel tovább, de a szüleim nem akarnak hallani róla, bár nem tudom miért, mert államilag támogatottan nem kell fizetni díjat. Nem ez az egyik probléma, van még egy szak a szakács cukrász vendéglátást ajánlják páran, már sok receptversenyt nyertem interneten keresztül, 3 doboznyi ajándékom van a szekrényben fazekak meg stb. de nem tudok dönteni... Van értelme tovább tanulni? El lehet helyezkedni pénzüggyel is külföldön? Melyik a jobb szakma? Maradjak ötödéven pénzszakon? Vagy végezek el a vendéglátási képzést?
Segítséget kérnék melyik a jobb ill. mik az előnyeit hátrányai a szaknak. Bár szüleim nem tudom miért nem akarják, de ahogy belegondolok lesz kb. 400-425 pontom, az csak elég, meg nem vagyok feladós típus sem, sokat küzdök, mert sajnos mi sem állunk anyagilag jól. Szerintetek beszéljek velük? ÉS aki ezeken a szakokat tanult tanul adjon tanácsot :( Köszönöm!!! Értségivel mit kezdek?
Egy picit rosszul, zagyván fogalmazol..Mert ugye ha jól értem nem 12 éves hanem 12.-s vagy?
De a lényeg: Ha magad sem tudod mit akarsz pontosan akkor ha van lehetőséged adj magadnak még egy évet és maradj ötöd évre. Addig megérik benned a gondolat hova tovább. A szüleidtől én a helyedben megkérdezném miért a vendéglátás.. mert nem hiszem,hogy csak a sok jó recept az oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!