25 évesen ha még nincs diplomám, viszont már van 2 OKJ végzettségem, már csak költségtérítéses szakra jelentkezhetek főiskolán vagy mehetek még államilag finanszírozott képzésre?
Azért ez nem olyan egyszerű, mint az első mondja.
Összesen mindenkinek 12 államilag finanszírozott féléve van. Ebbe beleszámít az alapképzés (max. 8 félév egy szakon), a mesterképzés (max. 6 félév egy szakon) és az OKJ-s képzések, ha azokat felsőoktatási intézményben végzi valaki.
Tehát, ha te nem felsőoktatási intézményben végezted az OKJ-t, akkor még megvan mind a 12 államilag finanszírozott féléved. Ha felsőoktatási intézményben végeztél, akkor az elhasznált féléveket le kell vonni a 12-ből (mondjuk mindkettő OKJ-t nem végezhetted felsőoktatási intézményben államilag finanszírozottan, mert csak egy lehet ott államilag finanszírozott).
Szóval mindenképpen jelentkezhetsz államilag finanszírozott képzésre.
Még középiskolában csináltam egy számítógép kezelő-használó (alapfokú) és egy kereskedelmi tanfolyamot.Mind2-t én fizettem, akkor így meg van, ugye?
Köszönöm a válaszaitokat!
Igen. A középiskolai tanfolyamok nem számítanak. Ha meg fizettél értük, akkor főleg nem.
Te is 12 államilag finanszírozott félévvel futhatsz neki a felsőoktatásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!